Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Maigais ābolu pīrāgs

Maigais ābolu pīrāgs

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g sviesta
  • 200 g miltu
  • 1 ola (maza)
  • 50 g cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1/2 citrona miziņa - rīvēta
  • 1 tējk. ūdens
  • Pildījumam:
  • 1 kg saldskābu ābolu
  • 1 citrona sula
  • 75 g krējuma
  • 100 g cukura
  • 3 olas
  • 1.5 ēd. k. aprikožu džema
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Nedaudz pūdercukura
  • 200 g saldā krējuma
  • Rieksti (pēc izvēles)
  • 1 tējk. vanilīncukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. No dotajiem produktiem veikli samīca mīklu, uz pusstundu noliek aukstumā.
  2. Tad to ieklāj ietaukotā veidnē, sabaksta ar dakšiņu un sakarsētā krāsni 200 grādu temperatūrā cep 10 minūtes.
  3. Ābolus nomizo, izgriež serdes, rupji sarīvē vai smalki sagriež, sajauc ar citrona sulu, pusi no cukura, olām, krējumu, liek apceptajā mīklā, pārber ar pārējo cukuru. Veidni atkal liek krāsnī, cep 50 minūtes.

  4. Uzkarsē džemu ar sviestu, pārsmerē pīrāgam un turpina cept vēl 10 minūtes.
  5. Krāsni izslēdz, pīrāgu tur krāsnī vēl pusstundu.
    Tad to atdzesē un, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru vai pasniedz ar putukrējumu.

    Lai labi garšo!
    Krāsni izslēdz, pīrāgu tur krāsnī vēl pusstundu. 
Tad to at...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas