Maigais ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g sviesta
  • 200 g miltu
  • 1 ola (maza)
  • 50 g cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1/2 citrona miziņa - rīvēta
  • 1 tējk. ūdens
  • Pildījumam:
  • 1 kg saldskābu ābolu
  • 1 citrona sula
  • 75 g krējuma
  • 100 g cukura
  • 3 olas
  • 1.5 ēd. k. aprikožu džema
  • 1 ēd. k. sviesta
  • Nedaudz pūdercukura
  • 200 g saldā krējuma
  • Rieksti (pēc izvēles)
  • 1 tējk. vanilīncukura

Pagatavošana

90 min.
  1. No dotajiem produktiem veikli samīca mīklu, uz pusstundu noliek aukstumā.
  2. Tad to ieklāj ietaukotā veidnē, sabaksta ar dakšiņu un sakarsētā krāsni 200 grādu temperatūrā cep 10 minūtes.
  3. Ābolus nomizo, izgriež serdes, rupji sarīvē vai smalki sagriež, sajauc ar citrona sulu, pusi no cukura, olām, krējumu, liek apceptajā mīklā, pārber ar pārējo cukuru. Veidni atkal liek krāsnī, cep 50 minūtes.

  4. Uzkarsē džemu ar sviestu, pārsmerē pīrāgam un turpina cept vēl 10 minūtes.
  5. Krāsni izslēdz, pīrāgu tur krāsnī vēl pusstundu.
    Tad to atdzesē un, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru vai pasniedz ar putukrējumu.

    Lai labi garšo!
    Krāsni izslēdz, pīrāgu tur krāsnī vēl pusstundu. 
Tad to at...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi