-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Cepti āboli ar rīsiem, riekstiem, rozīnēm un medu
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
4 āboli
-
200 g rīsu
-
100 g rozīņu
-
6 ēd. k. šķidra medus
-
2 ēd. k. kapātu lazdu riekstu
-
2 tējk. kanēļa
-
2 tējk. malta ingevera
-
80 g sviesta
-
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
-
Ābolus nomazgā, nogriež augšejo daļu un izdobj iekšu.
-
Rīsus sajauc ar izmercētām un nosusinātām rozīnēm, ingveru, kanēli un medu. Ar šo pildījumu piepilda ābolus.
-
Liek sagatavotos ābolus cepamajā veidnē, pārlej ar kausētu sviestu un cep apmēram 20 minūtes līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsēta cepeškrāsnī.
-
Gatavos ābolus apbārsta ar lazdu riekstiem.
Pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.
Lai labi garšo!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs