Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Cepti āboli ar rīsiem, riekstiem, rozīnēm un medu

Cepti āboli ar rīsiem, riekstiem, rozīnēm un medu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 āboli
  • 200 g rīsu
  • 100 g rozīņu
  • 6 ēd. k. šķidra medus
  • 2 ēd. k. kapātu lazdu riekstu
  • 2 tējk. kanēļa
  • 2 tējk. malta ingevera
  • 80 g sviesta
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Rīsus izvāra sālsūdenī.
  2. Ābolus nomazgā, nogriež augšejo daļu un izdobj iekšu.
  3. Rīsus sajauc ar izmercētām un nosusinātām rozīnēm, ingveru, kanēli un medu. Ar šo pildījumu piepilda ābolus.
  4. Liek sagatavotos ābolus cepamajā veidnē, pārlej ar kausētu sviestu un cep apmēram 20 minūtes līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsēta cepeškrāsnī.
  5. Gatavos ābolus apbārsta ar lazdu riekstiem.
    Pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.

    Lai labi garšo!
    Gatavos ābolus apbārsta ar lazdu riekstiem. 
Pasniedz ar sa...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes tiramisu

Adventes tiramisu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas