Sākums > Receptes > Deserti

Cepti āboli ar rīsiem, riekstiem, rozīnēm un medu

2018. gada 9. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Rīsus izvāra sālsūdenī.
2. Ābolus nomazgā, nogriež augšejo daļu un izdobj iekšu.
3. Rīsus sajauc ar izmercētām un nosusinātām rozīnēm, ingveru, kanēli un medu. Ar šo pildījumu piepilda ābolus.
4. Liek sagatavotos ābolus cepamajā veidnē, pārlej ar kausētu sviestu un cep apmēram 20 minūtes līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsēta cepeškrāsnī.
5. Gatavos ābolus apbārsta ar lazdu riekstiem.
Pasniedz ar saldējumu vai putukrējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu