Piparkūku kēkss ar glazūru

Vienkārši un ātri pagatavojams Ziemassvētku kēkss tiem, kam svētku steigā nav laika gatavot piparkūku mīklu vai klasisko piparkūku vietā ir vēlme pasniegt ko neierastāku.
Paldies par recepti AS “Dobeles Dzirnavnieks” un kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autorei Lindai Tellgrenai.

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 115 g sviesta istabas temperatūrā
  • 310 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 240 ml vāroša ūdens
  • 1 tējk. sodas
  • 3-4 tējk. piparkūku garšvielu maisījuma
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 120 g tumšā muskovado cukura
  • 250 ml iesala ekstrakta
  • 1 ēd. k. rīvētas svaigas ingvera saknes
  • 2 olas, viegli sakultas
  • Glazūrai:
  • 225 g pūdercukura
  • 4 ēd. k. piena
  • Dekorēšanai - pistācijas un žāvētu zemeņu gabaliņi (vai citi dekori pēc vēlēšanās)

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru 20 cm x 30 cm cepamo formu.
  2. Bļodiņā ielej vārošu ūdeni, pieber sodu, samaisa un noliek malā.
  3. Lielā bļodā kopā samaisa miltus, garšvielas, sāli un cepamo pulveri.
  4. Sviestu saputo ar tumšo cukuru. Iemaisa iesala ekstraktu, sodu ar ūdeni un ingvera sakni. Iemaisa miltus. Pievieno olas un turpina kult, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
  5. Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 35 - 40 minūtes.
  6. Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru, sajaucot kopā pūdercukuru ar pienu.
  7. Kūku izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
  8. Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu gabaliņiem.

    Lai labi garšo!
    Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi