Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Piparkūku kēkss ar glazūru

Foto: Receptes.lv
Vienkārši un ātri pagatavojams Ziemassvētku kēkss tiem, kam svētku steigā nav laika gatavot piparkūku mīklu vai klasisko piparkūku vietā ir vēlme pasniegt ko neierastāku.
Paldies par recepti AS “Dobeles Dzirnavnieks” un kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autorei Lindai Tellgrenai.
Pagatavošana
60 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru 20 cm x 30 cm cepamo formu.
2. Bļodiņā ielej vārošu ūdeni, pieber sodu, samaisa un noliek malā.
3. Lielā bļodā kopā samaisa miltus, garšvielas, sāli un cepamo pulveri.
4. Sviestu saputo ar tumšo cukuru. Iemaisa iesala ekstraktu, sodu ar ūdeni un ingvera sakni. Iemaisa miltus. Pievieno olas un turpina kult, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
5. Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 35 - 40 minūtes.
6. Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru, sajaucot kopā pūdercukuru ar pienu.
7. Kūku izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
8. Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu gabaliņiem.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu