Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Piparkūku kēkss ar glazūru

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Vienkārši un ātri pagatavojams Ziemassvētku kēkss tiem, kam svētku steigā nav laika gatavot piparkūku mīklu vai klasisko piparkūku vietā ir vēlme pasniegt ko neierastāku.
Paldies par recepti AS “Dobeles Dzirnavnieks” un kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autorei Lindai Tellgrenai.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 115 g sviesta istabas temperatūrā
  • 310 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 240 ml vāroša ūdens
  • 1 tējk. sodas
  • 3-4 tējk. piparkūku garšvielu maisījuma
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 120 g tumšā muskovado cukura
  • 250 ml iesala ekstrakta
  • 1 ēd. k. rīvētas svaigas ingvera saknes
  • 2 olas, viegli sakultas
  • Glazūrai:
  • 225 g pūdercukura
  • 4 ēd. k. piena
  • Dekorēšanai - pistācijas un žāvētu zemeņu gabaliņi (vai citi dekori pēc vēlēšanās)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru 20 cm x 30 cm cepamo formu.
  2. Bļodiņā ielej vārošu ūdeni, pieber sodu, samaisa un noliek malā.
  3. Lielā bļodā kopā samaisa miltus, garšvielas, sāli un cepamo pulveri.
  4. Sviestu saputo ar tumšo cukuru. Iemaisa iesala ekstraktu, sodu ar ūdeni un ingvera sakni. Iemaisa miltus. Pievieno olas un turpina kult, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
  5. Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 35 - 40 minūtes.
  6. Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru, sajaucot kopā pūdercukuru ar pienu.
  7. Kūku izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
  8. Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu gabaliņiem.

    Lai labi garšo!
    Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas