Veselīga alternatīva maizei - sēklu krekeri

Paldies par recepti AS “Dobeles Dzirnavnieks” un kulinārijas bloga “Lindas virtuve” autorei Lindai Tellgrenai.

Sastāvdaļas

  • Izejvielas (vienai pannai krekeru):
  • 50 g sezama sēklu
  • 70 g saulespuķu sēklu
  • 70 g ķirbju sēklu
  • 70 g linsēklu
  • 90 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • 50 ml rapšu eļļas
  • 150 g vāroša ūdens
  • 1 šķipsna/s sāls mīklai un šķipsna - pārkaisīšanai

Pagatavošana

75 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem.
  2. Vidēja izmēra bļodā sajauc visas sastāvdaļas. Liek mīklu uz cepamā papīra un pa virsu liek identiska izmēra otru papīra loksni. Starp abām loksnēm esošo mīklu ar mīklas rulli izlīdzina pēc iespējas plānāku, vienādā biezumā aptuveni cepamās pannas izmērā. Ieceļ pannā un noņem augšējo papīra loksni.
  3. Ja vēlas, pārkaisa ar sāli un liek cepties krāsnī uz 50 - 60 minūtēm. Izņem no krāsns, atdzesē un salauž lielos gabalos. Pasniedz kopā ar uzkodām.

    Lai labi garšo!
    Ja vēlas, pārkaisa ar sāli un liek cepties krāsnī uz 50 - 60...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi