Recepti sagatavoja restorāna "Māja" šefpavārs Kazimirs Krūmiņš sadarbībā ar Borjomi un Grilētāju Brālību.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
500gsvaiga ķirbja
300gsarīvēta cietā siera (Gran Moravia, Gran Leo vai Parito)
1rozmarīna zariņš
2daiviņa/sķiploka
Gaileņu mērcei
300gsvaigu vai saldētu gaileņu
300mlsaldā krējuma 35%
2ēd. k.sviesta
Zaļumi
Sāls
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Ķirbi nomizo, izgriež sēklas. Mīkstumu sagriež daiviņās, pārkaisa ar sāli, pipariem, smalki sakapātu ķiploku un rozmarīnu. Grilē no abām pusēm līdz ķirbis ir gatavs.
Gatavo siera groziņus. Sarīvētu sieru sadala četrās daļās. Katru porciju atsevišķi uzber uz cepamā papīra (veidojot apli) un grilē līdz siers izkūst.
Četras bļodiņas apgriež otrādi un uz tām izkārto kausēto sieru. Sieram atdziestot tas sacietēs un ieņems nepieciešamo formu.
Gatavo gaileņu mērci. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sviestu un apcep gailenes. Pievieno saldo krējumu un karsē uz nelielas uguns līdz mērce sabiezē.
Gatavai mērcei pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu servē uz šķīvjiem un uzreiz pasniedz.