Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grilēts ķirbis ar siera groziņiem un gaileņu mērci

Grilēts ķirbis ar siera groziņiem un gaileņu mērci

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti sagatavoja restorāna "Māja" šefpavārs Kazimirs Krūmiņš sadarbībā ar Borjomi un Grilētāju Brālību.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g svaiga ķirbja
  • 300 g sarīvēta cietā siera (Gran Moravia, Gran Leo vai Parito)
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Gaileņu mērcei
  • 300 g svaigu vai saldētu gaileņu
  • 300 ml saldā krējuma 35%
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Zaļumi
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Ķirbi nomizo, izgriež sēklas. Mīkstumu sagriež daiviņās, pārkaisa ar sāli, pipariem, smalki sakapātu ķiploku un rozmarīnu. Grilē no abām pusēm līdz ķirbis ir gatavs.
  2. Gatavo siera groziņus. Sarīvētu sieru sadala četrās daļās. Katru porciju atsevišķi uzber uz cepamā papīra (veidojot apli) un grilē līdz siers izkūst.
  3. Četras bļodiņas apgriež otrādi un uz tām izkārto kausēto sieru. Sieram atdziestot tas sacietēs un ieņems nepieciešamo formu.
  4. Gatavo gaileņu mērci. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sviestu un apcep gailenes. Pievieno saldo krējumu un karsē uz nelielas uguns līdz mērce sabiezē.
  5. Gatavai mērcei pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu servē uz šķīvjiem un uzreiz pasniedz.

    Labu apetīti!
    Gatavai mērcei pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli un svaig...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kefīra kūka ar avenēm

Kefīra kūka ar avenēm

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas