Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista Pekinas gaumē

2017. gada 13. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
80 min
1. Vistas gaļu nomazgā aukstā ūdenī un nosusina. Mazliet ieberzē ar sāli.
2. Puravus notīra un nomazgā. Puravu smalki sakapā.
3. Ingveru nomizo un arī sakapā. Puravus un ingveru ieliek bļodā.
4. Nomizo ķiplokus, piespiež klāt.
5. Pievieno sojas mērci un šeriju.
6. Medu uzvāra kopā ar 200 ml ūdens un piemaisa klāt. Šajā maisījumā ieliek vistas gaļu. Uz 20 minūtes atstāj.
7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ņem laukā vistas gaļu un cep uz plāts vai arī uz restēm.
8. Vistu cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes 180 grādos. Pa laikam apsmērē ar šķidrumu no bļodas.
Pēc tam vistu apgriež uz otro pusi un atkal cep apmēram 20 minūtes.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu