Vista Pekinas gaumē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1.8 kg vistas gaļas (vai nu stilbiņus, spārniņus utt)
  • 2 tievi puravi
  • 2 cm svaigas ingvera saknes
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 4 ēd. k. sojas mērces
  • 4 ēd. k. sausā šerija
  • 4 ēd. k. šķidra medus
  • Sāls

Pagatavošana

80 min.
  1. Vistas gaļu nomazgā aukstā ūdenī un nosusina. Mazliet ieberzē ar sāli.
  2. Puravus notīra un nomazgā. Puravu smalki sakapā.
  3. Ingveru nomizo un arī sakapā. Puravus un ingveru ieliek bļodā.
  4. Nomizo ķiplokus, piespiež klāt.
  5. Pievieno sojas mērci un šeriju.
  6. Medu uzvāra kopā ar 200 ml ūdens un piemaisa klāt. Šajā maisījumā ieliek vistas gaļu. Uz 20 minūtes atstāj.
  7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ņem laukā vistas gaļu un cep uz plāts vai arī uz restēm.
  8. Vistu cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes 180 grādos. Pa laikam apsmērē ar šķidrumu no bļodas.
    Pēc tam vistu apgriež uz otro pusi un atkal cep apmēram 20 minūtes.

    Labu apetīti!
    Vistu cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes 180 grādos. Pa laik...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni