Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vista Pekinas gaumē

Vista Pekinas gaumē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.8 kg vistas gaļas (vai nu stilbiņus, spārniņus utt)
  • 2 tievi puravi
  • 2 cm svaigas ingvera saknes
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 4 ēd. k. sojas mērces
  • 4 ēd. k. sausā šerija
  • 4 ēd. k. šķidra medus
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Vistas gaļu nomazgā aukstā ūdenī un nosusina. Mazliet ieberzē ar sāli.
  2. Puravus notīra un nomazgā. Puravu smalki sakapā.
  3. Ingveru nomizo un arī sakapā. Puravus un ingveru ieliek bļodā.
  4. Nomizo ķiplokus, piespiež klāt.
  5. Pievieno sojas mērci un šeriju.
  6. Medu uzvāra kopā ar 200 ml ūdens un piemaisa klāt. Šajā maisījumā ieliek vistas gaļu. Uz 20 minūtes atstāj.
  7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ņem laukā vistas gaļu un cep uz plāts vai arī uz restēm.
  8. Vistu cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes 180 grādos. Pa laikam apsmērē ar šķidrumu no bļodas.
    Pēc tam vistu apgriež uz otro pusi un atkal cep apmēram 20 minūtes.

    Labu apetīti!
    Vistu cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes 180 grādos. Pa laik...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Kraukšķīgie ukraiņu gurķi ar ķimenēm un burkāniem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas