-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Spinātu sacepums ar mandeļu skaidiņām
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 kg spinātu
-
150 g saldā krējuma
-
75 g rīvēta kalnu siera vai Gouda siera
-
40 g mandeļu skaidiņu
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
1/8 l dārzeņu buljona
-
1 ēd. k. sviesta
-
1 ēd. k. miltu
-
1 tējk. citronu sulas
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Spinātus nomazgā un pārlasa, lielos kātus atdala.
-
Pēc tam liela katlā uzvāra bagātīgi daudz ūdens, kam pievienots sāls.
-
1 minūti blanšē spinātus, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecina.
-
Ieziež ar taukvielām lēzenu karstumizturīgu veidni.
-
Nomizo ķiploku, piespiež klāt pie spinātiem un samaisa. Pannā bez taukvielām apgrauzdē mandeļu skaidiņas.
-
Spinātus ieliek veidnē un pārkaisa ar pusi no mandeļu skaidiņām.
-
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.
-
Katlā izkausē sviestu. Maisot apcep miltus apcep zeltaini dzeltenus. Intensīvi maisot, pievieno miltiem buljonu un krējumu.
-
Uz vidēji lielas uguns apmēram 5 minūtes ļauj mērcei lēni vārīties, pēc garšas pievieno citronu sulu, sāli, kajēna piparus. Piemaisa klāt sieru.
-
Mērci pārlej pāri blanšētajiem spinātiem. Pārkaisa ar atlikušajām mandeļu skaidiņām.
-
Sacepumu, iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, apmēram 15 minūtes cep 200 grādu temperatūrā.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs