Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Krāsnī cepti rīsi ar pupiņām

Krāsnī cepti rīsi ar pupiņām

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kārba sarkano pupiņu (neto svars 400 g)
  • 250 g gargraudu rīsu
  • 2 bumbas Mozzarella siera ( 125 g katra)
  • 2 miltaini tomāti
  • 1 saišķītis pavasara sīpolu
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. eļļas
  • Pipari
  • Kajēna pipari
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Katlā uzvāra ļoti daudz ūdens, pieliek sāli, ieber rīsus. Uzliek vāku un uz nelielas uguns apmēram 20 minūtes vāra rīsus vai skata pamācību uz iepakojuma.
  2. Tikmēr applaucē tomātus, novelk tiem miziņu, izgriež kātiņa vietu un sagriež tomātus mazos gabaliņos.
  3. Notīra pavasara sīpolus un sagriež plānās ripiņās.
  4. Pupiņas izlej sietā, noskalo un labi notecina.
  5. Mozzarella siera bumbiņas sagriež nelielos kubiņos.
  6. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  7. Lielā pannā sakarsē eļļu un apcep tajā pavasara sīpolus. Pieliek klāt rīsus un visu kopā mazliet pasautē. Piespiež ķiploku. Pievieno sāli, piparus un 1 šķipsniņu kajēnas piparu, lai garša būtu pietiekami stipra.
  8. Piemaisa klāt pupiņas un pusi no Mozarellas siera, un kubiņos sagrieztu tomātus.
  9. Ietauko sacepuma veidni un ieliek tajā rīsus kopā ar pupiņām. Pa virsu uzliek atlikušo Mozarellas sieru.
  10. Cep karstā cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
    Pēc izņemšanas no cepeškrāsns pārkaisa ar lociņiem.

    Labu apetīti!
    Cep karstā cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. 
P...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pildīts cūkgaļas pavēderes cepetis pienā ar āboliem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas