Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Valriekstu kūka

Valriekstu kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 100 g maltu valriekstu kodolu
  • 200 g mīksta sviesta
  • 100 g medus
  • 4 olas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 2 tējk. kanēļa pulvera
  • 1/2 tējk. krustnagliņu pulvera
  • Pa 1 naža galam muskatriekstu, ingvera un smaržīgo piparu pulvera
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 150 g miltu
  • 150 g kviešu pilngraudu miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 1 ēd. k. rožu liķiera vai ruma
  • 150 g jogurta
  • Glazūrai:
  • 100 g pūdercukura
  • 4 ēd. k. rožu liķiera vai ruma
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 100 g rupji sakapatu valriekstu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

55 min.
  1. Sviestu, medu un olas ar rokas mikseri sakuļ gaišās putās.
  2. Piemaisa klāt riekstus, vaniļas cukuru, kanēli, krustnagliņas, mukatriekstu, ingveru, smaržīgos piparus un sāli.
  3. Sajauc miltus un cepamo pulveri un pakāpeniski pa ēdamkarotei pievieno sviesta krēmam. Vienlaikus pievieno arī rumu un jogurtu.
  4. Cepeškrāsni iepriekš uzkaresē līdz 180 grādu temperatūrai.
  5. Kūkas veidni ieziež ar taukvielām. Mīklu ieliek veidnē un izlīdzina virsu.
  6. Kūku cep 30 minūtes 160 grādu temperatūrā.
  7. Izņem to no krāsns, izliek uz kūku režģa un atstāj.
    Lai pagatavotu glazūru, samaisa pūdercukuru, rumu un citrona sulu.
    Uzsmērē šo maisījumu uz kūkas, pāri pārkaisa valriekstus.

    Lai labi garšo!
    Izņem to no krāsns, izliek uz kūku režģa un atstāj. 
Lai pa...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena bumbiņas jeb pončiki

Biezpiena bumbiņas jeb pončiki

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 20. oktobris 11:12 20.10 11:12
Paaudzēs mīlēti deserti un saldi našķi
14 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas