Valriekstu kūka

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Sviestu, medu un olas ar rokas mikseri sakuļ gaišās putās.
2. Piemaisa klāt riekstus, vaniļas cukuru, kanēli, krustnagliņas, mukatriekstu, ingveru, smaržīgos piparus un sāli.
3. Sajauc miltus un cepamo pulveri un pakāpeniski pa ēdamkarotei pievieno sviesta krēmam. Vienlaikus pievieno arī rumu un jogurtu.
4. Cepeškrāsni iepriekš uzkaresē līdz 180 grādu temperatūrai.
5. Kūkas veidni ieziež ar taukvielām. Mīklu ieliek veidnē un izlīdzina virsu.
6. Kūku cep 30 minūtes 160 grādu temperatūrā.
7. Izņem to no krāsns, izliek uz kūku režģa un atstāj.
Lai pagatavotu glazūru, samaisa pūdercukuru, rumu un citrona sulu.
Uzsmērē šo maisījumu uz kūkas, pāri pārkaisa valriekstus.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu