Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Sulīgā ābolkūka

Sulīgā ābolkūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 750 g skābenu ābolu
  • 250 g miltu
  • 125 g auksta sviesta
  • Sāls
  • 1 olu dzeltenums
  • 5 ēd. k. cukura
  • 1 citrons
  • 2 ēd. k. ruma
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 ēd. k. pārtikas cietes
  • 3 ēd. k. piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Uz mīklas dēļa izsijā miltus un vidū izveido iedobi.
  2. Sviesta piciņas, šķipsniņu sāls, olas dzeltenumu un 2 ēd. k. cukura ātri samīca, lai izveidotos mīksta mīkla. Mīklu apsedz un vismaz uz 30 min. novieto vēsumā.
  3. Norīvē citronam miziņu, pēc tam izspiež no citrona sulu.
  4. Ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem serdes un sagriež gabaliņos. Aprasina ar citronu sulu.
  5. Pievieno rumu, kanēli, atlikušo cukuru, citronu miziņu, kartupeļu cieti un labi samaisa.
  6. Cepeškrāsni jau iepriekš uzkarsē līdz 200 grādu temperatūru.
  7. Kūkas formu ievieto vēsumā. Atdzesētu mīklu uz miltiem apkaisītas virsmas samīca valkanu, cik vien ātri iespējams.
  8. Atdala apmēram 2/3 mīklas un izrullēj apaļā formā. Formu izklāj ar mīklu, pie malām izveido apmēram 2 cm augstu apmali.
    Mīklu, kas paceļas augstāk, nogriež.
  9. Vienmērīgi iepilda ābolu maisījumu.
  10. Atlikušo mīklu arī izrullē apaļu, precīzi nogriež vajadzīgo formu un kā vāku uzliek uz pildījuma. Maliņas apziež ar aukstu ūdeni un saspiež kopā.
  11. No mīklas atlikumiem var izveidot ornamentus un piestiprināt ar auksta ūdens palīdzību.
    Mīklas vāciņu ar dakšiņu sadur, vismaz kādus 3 palielākus caurumus. (pa kuru var iztvaikot liekais mitrums).
  12. Apziež ar pienu un cep cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes 180 grādu temperatūrā.

    Lai labi garšo!
    Apziež ar pienu un cep cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes 180 gr...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes
| 8. jūlijs 16:52 8.07 16:52
10 iemesli, kāpēc nemitīgi gribas ēst
Kā to labot?
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas