1kgnelielu, vienāda izmēra kartupeļu, kas vārot neizjūk
1sīpols
1lauru lapa
2krustnagliņas
3/4lpiena
250gkrējuma
60gsviesta
40gmiltu
1daiviņa/sķiploka
Sāls
Pipari
Samalts muskatrieksts
1naža gals kajēnas piparu
1ēd. k.citronu sulas
100gEdam siera
1saišķītis jauktu garšaugu vai petersīļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Kartupeļus nomazgāt un novāra.
Sīpolā sasprauž krustnagliņas un lauru lapu.
Uzkarsē pienu kopā ar krējumu.
Katlā izkausē sviestu, pieber miltus, maisot apcep zeltaini dzeltenus. Ar putojamo slotiņu lēni iekuļ uzkarsēto pienu ar krējumu, pēc tam uzvāra.
Nomizo ķiploku un piespiež klāt.
Sīpolu ar visām garšvielām liek mērcē, pievieno sāli, piparus un šķipsniņu muskatrieksta. Uzliek katlam vāku un uz nelielas uguns 20 minūtes lēni vāra.
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 220 grādiem.
Mērci izberž caur sietu, pēc tam pievieno kajēna piparus un citronu sulu. Izkausē tajā 50 g siera.
Kartupeļus nomizo.
Garšaugus sakapā un piemaisa mērcei.
Kartupeļus ieliek lēzenā karstumizturīgā sacepumu veidnē, pāri vienmērīgi pārlej garšaugu mērci un pārkaisa atlikušo sieru.
Cep apmēram 15 minūtes cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.