Cālis ar fenheli un olīvām

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 cālis ( apm. 1,5 kg)
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • 2 fenheļi
  • 1 saišķītis bazilika
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 1 tējk. fenheļa sēklu
  • 1/8 l sausā baltvīna
  • 1/4 l vistas buljona
  • 1 citrons
  • 50 g melno olīvu bez kauliņiem

Pagatavošana

85 min.
  1. Cāli sadala 8 gabalos, noskaloar aukstu ūdeni, nosusina, ieberzē ar sāli un pipariem.
  2. Nomazgā fenheļus, notīra un gareniski sagriež četrās daļās. Izņem cieto viducīti un šķērsām sagriež strēmelītēs. Fenheļa zaļumus pagaidām noliek maliņā.
  3. Bazilika saišķīti nomazgā, nopurina lieko ūdeni, baziliku sakapā.
  4. Nomizo sīpolu un ķiploku, abus smalki sakapā.
  5. Sautēšanas katlā sakarsēeļļu. Liek tajā gaļas gabalus un apcep no visām pusēm zeltaini brūnus, pēc tam izņem no katla.
  6. Atlikušajās taukvielās, dažas minutes maisot, cep fenheli, sīpolus un ķiplokus.
  7. Liek atpakaļ katlā cāļa gabalus, pielej vīnu un buljonu, pieber sāli un piparus. Piemaisa klāt baziliku.
  8. Uzliek vāku un uz nelielas uguns sautē 40 minūtes.
  9. Īsu brīdi pirms pasniegšanas beigām, nomazgā citronu un ar visu mizu sagriež gabaliņos.
    Kopā ar olīvām liek katlā un vēlreiz visu uzkarsē.
  10. Sakapā fenheļu zaļumus. Pārkaisa ar tiem gaļas gabalus un pasniedz.

    Labu apetīti!
    Sakapā fenheļu zaļumus. Pārkaisa ar tiem gaļas gabalus un pa...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni