Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cālis ar fenheli un olīvām

2017. gada 12. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
85 min
1. Cāli sadala 8 gabalos, noskaloar aukstu ūdeni, nosusina, ieberzē ar sāli un pipariem.
2. Nomazgā fenheļus, notīra un gareniski sagriež četrās daļās. Izņem cieto viducīti un šķērsām sagriež strēmelītēs. Fenheļa zaļumus pagaidām noliek maliņā.
3. Bazilika saišķīti nomazgā, nopurina lieko ūdeni, baziliku sakapā.
4. Nomizo sīpolu un ķiploku, abus smalki sakapā.
5. Sautēšanas katlā sakarsēeļļu. Liek tajā gaļas gabalus un apcep no visām pusēm zeltaini brūnus, pēc tam izņem no katla.
6. Atlikušajās taukvielās, dažas minutes maisot, cep fenheli, sīpolus un ķiplokus.
7. Liek atpakaļ katlā cāļa gabalus, pielej vīnu un buljonu, pieber sāli un piparus. Piemaisa klāt baziliku.
8. Uzliek vāku un uz nelielas uguns sautē 40 minūtes.
9. Īsu brīdi pirms pasniegšanas beigām, nomazgā citronu un ar visu mizu sagriež gabaliņos.
Kopā ar olīvām liek katlā un vēlreiz visu uzkarsē.
10. Sakapā fenheļu zaļumus. Pārkaisa ar tiem gaļas gabalus un pasniedz.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu