Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar vīnogām un rīsiem pildīta vista

2017. gada 8. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
90 min
1. Savvaļas rīsus katlā, kurā ieliets 300 ml ūdens kopā ar sāli, uzkarsē, līdz ūdens sāk vārīties. Uzliek katlam vāku un uz lēnas uguns vāra15 minūtes, lai rīsi uzbriest.
2. Vīnogas noplūc no kātiņiem un sagriež uz pusēm.
3. Vistu no iekšpuses un ārpuses rūpīgi nomazgā un nosusina.
4. Sajauc sāli, piparus un karija pulveri. Ierīvē ar šo maisījumu vistu no iekšpuses un ārpuses.
5. Rīsus nedaudz atdzesē, pēc tam samaisa kopa ar vīnogām un rīvēto citrona miziņu. Kiploku izspiež caur ķiplokspiedi. Pievieno sāli un piparus.
6. Piepilda vistu ar sagatavoto maisījumu. Atveri aizšuj vai aizsprauž ar koka iesmiņiem.
7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
8. Vistu no visam pusem apsmerē ar eļļu vai sviestu. Ar krūšu pusi uz augšu liek tos cepeša traukā.
9. Cep cepeškrāsnī 180 grādos temperatūrā apmēram 35 minūtes, pēc tam apgriež uz otro pusi, pielej= buljonu un vistu cep vēl 35 minūtes.
Ik pa laikam apsmerē to ar taukvielām, kas sakrājās cepeša traukā.
Pasniedziet ar rīsiem un vīnogām.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu