Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Šampinjoni ar tomātiem

Šampinjoni ar tomātiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Šis ēdiens ir piemērota piedeva viegli ceptai gaļai vai okeāna zivīm.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 600 g šampinjonu
  • 400 g gatavu tomātu
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 1/2 saišķītis rozmarīna
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 50 ml ūdens
  • Sāls
  • Baltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Šampinjonus notīra un pēc tam izgriež brūnās vietas un, ja vēlas, nogriež kātiņus. Atkarībā no lieluma sadala tos četrās vai divās daļās. Aprasina ar citronu sulu.
  2. Notīra un smalki sagriež ķiploku un sīpolu.
  3. Rozmarīna skujiņas noplūc un sakapā ar nazi.
  4. Tomātiem izgriež serdītes, applaucē tos ar vērdošu ūdeni, nomizo un augļu mīkstumu sagriež gabaliņos.
  5. Pannā sakarsē eļļu un uz lielas uguns, patstāvīgi maisot, apcep sēnes.
  6. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus, rozmarīnu un tomātus. Visu kopā nedaudz apcep. Visbeidzot pielej ūdeni.
  7. Pikantumam pēc garšas pievieno sāli un piparus, katlam uzliek vāku un ļauj dārzeņiem apmēram 10 minūtes lēni vārīties.

    Labu apetīti!
    Pikantumam pēc garšas pievieno sāli un piparus, katlam uzlie...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Mandeļu kēksiņi

Mandeļu kēksiņi

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas