Sākums > Receptes > Deserti

Avokado uzputenis ar aveņu mērci

2017. gada 8. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
200 min
1. Želatīna plāksnes uz 5 minūtēm iemērc aukstā ūdenī.
2. Sakarsē vīnu, želatīnu izņem no ūdens, labi nospiež, ieliek vīnā un maisot tajā izšķīdina, taču nevāra.
Šķidrumu nedaudz atdzesē.
3. Pa to laiku avokado gareniski pārgriež uz pusēm un izņem kauliņu. Augļa mīkstumu no mizas atdala ar karotīti, pēc tam mikserī kopā ar citronu sulu un cukuru vai medu samaisa biezenī. Pievieno šķipsniņu ingvera pulvera.
4. Nedaudz avakado biezeņa pieliek pie želatīna šķidruma un samaisa, pēc tam maisījumu iecilā pārējā biezeņa masā. Putukrējumu iemaisa avokādo masā.
5. Uzpūteni liek ar aukstu ūdeni izskalotās porciju veidnītēs, vismaz uz 3 stundām ieliek vēsumā.
6. Svaigas vai saldētas avenes pārlasa, saldētās atlaidina.
7. Ogas izberž caur smalku sietiņu, samaisa ar pūdercukuru.
8. Avokādo uzpūteni pārliek šķīvjos, pārlej ar aveņu mērci, ar koka irbulīti cauri mērcei izvelk krējumu.
Visam pārkaisa pūdercukuru un rotā ar avenēm.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu