4lielas kviešu tortiljas (katra apm. 20 cm diametrā)
300gjauktās maltās gaļas
2kārbas sarkano vai brūno pupiņu (neto svars 400 g)
1burciņa maigi zaļo peperoni (neto svars 250 g)
200gGouda vai Ementāles siera
2sarkanās paprikas
1sarkanais sīpols
1ēd. k.eļļas
4ēd. k.tomātu kecupa
1ēd. k.tomātu pastas
1ēd. k.saldētu garšaugu
Sāls
Kajēnas pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
65 min.
Pupiņas un peperoni notecina.
Peperoni sagriež ripiņās, izņem kātiņus.
Paprikas iztīra, nomazgā un sagriež mazos gabaliņos.
Sīpolu nomizo un tad smalki sakapā.
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 160 grādu temperatūrai.
Pannā sakarsē eļļu, uz nelielas uguns sautē tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Pievieno malto gaļu un uz lielas uguns maisot cep, līdz tā apbrūnē. Pieliek klāt tomātu kečupu, tomātu pastu un paprikas gabaliņus. Pannai uzliek vāku un mērci uz nelielas uguns sautē 10 minūtes.
Uz karstumizturīgu šķīvi vai plāti uzliek 1 tortilju un uz tās uzliek 1/4 sagatavotās maltās gaļas un 1/4 sagatavotā siera. Tā turpina, līdz visas tortiljas, viss pildījums un siers ir izlietots.
Cep karstā cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā apmēram 35 minūtes.