Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tortilju torte ar pupiņu un gaļas mērci

2017. gada 8. decembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
65 min
1. Pupiņas un peperoni notecina.
2. Peperoni sagriež ripiņās, izņem kātiņus.
3. Paprikas iztīra, nomazgā un sagriež mazos gabaliņos.
4. Sīpolu nomizo un tad smalki sakapā.
5. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 160 grādu temperatūrai.
6. Pannā sakarsē eļļu, uz nelielas uguns sautē tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
7. Pievieno malto gaļu un uz lielas uguns maisot cep, līdz tā apbrūnē. Pieliek klāt tomātu kečupu, tomātu pastu un paprikas gabaliņus. Pannai uzliek vāku un mērci uz nelielas uguns sautē 10 minūtes.
8. Sieru rupji sarīvē. Sieram piemaisa klāt peperoni, pupiņas, garšaugus. Uzkarsē, garšai pievieno sāli un piparus.
9. Uz karstumizturīgu šķīvi vai plāti uzliek 1 tortilju un uz tās uzliek 1/4 sagatavotās maltās gaļas un 1/4 sagatavotā siera. Tā turpina, līdz visas tortiljas, viss pildījums un siers ir izlietots.
10. Cep karstā cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā apmēram 35 minūtes.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu