Tortilju torte ar pupiņu un gaļas mērci

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 4 lielas kviešu tortiljas (katra apm. 20 cm diametrā)
  • 300 g jauktās maltās gaļas
  • 2 kārbas sarkano vai brūno pupiņu (neto svars 400 g)
  • 1 burciņa maigi zaļo peperoni (neto svars 250 g)
  • 200 g Gouda vai Ementāles siera
  • 2 sarkanās paprikas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 4 ēd. k. tomātu kecupa
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 1 ēd. k. saldētu garšaugu
  • Sāls
  • Kajēnas pipari

Pagatavošana

65 min.
  1. Pupiņas un peperoni notecina.
  2. Peperoni sagriež ripiņās, izņem kātiņus.
  3. Paprikas iztīra, nomazgā un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Sīpolu nomizo un tad smalki sakapā.
  5. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 160 grādu temperatūrai.
  6. Pannā sakarsē eļļu, uz nelielas uguns sautē tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  7. Pievieno malto gaļu un uz lielas uguns maisot cep, līdz tā apbrūnē. Pieliek klāt tomātu kečupu, tomātu pastu un paprikas gabaliņus. Pannai uzliek vāku un mērci uz nelielas uguns sautē 10 minūtes.
  8. Sieru rupji sarīvē. Sieram piemaisa klāt peperoni, pupiņas, garšaugus. Uzkarsē, garšai pievieno sāli un piparus.
  9. Uz karstumizturīgu šķīvi vai plāti uzliek 1 tortilju un uz tās uzliek 1/4 sagatavotās maltās gaļas un 1/4 sagatavotā siera. Tā turpina, līdz visas tortiljas, viss pildījums un siers ir izlietots.
  10. Cep karstā cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā apmēram 35 minūtes.

    Labu apetīti!
    Cep karstā cepeškrāsnī 140 grādu temperatūrā apmēram 35 minū...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi