Vistas karijs

2017. gada 5. decembris
Foto: U.J.
Pagatavošana
100 min
1. Sagatavo produktus.
Foto: U.J.
2. Vistu sagriež palielos gabalos.
Foto: U.J.
3. Pievieno nedaudz olīveļļas, karija pastu un pusi no Āzijas garšvielu maisījuma. Visu samaisa un ļauj garšām ievilkties, kamēr gatavo pārējo.
Foto: U.J.
4. Sagriež sīpolus.
Foto: U.J.
5. Sīpolu cep sakarsētā eļļā, kas sajaukta ar pusi sviesta. Pēc maza brīža pievieno sasmalcinātu ķiploku un čili. Ja nevēlas tik pikantu, čili pievieno bez sēklām.
Foto: U.J.
6. Apcep vistu atlikušajā sviestā un nelielā olīveļļās daudzumā. Cep līdz vista iegūst kraukšķīgu garoziņu.
Foto: U.J.
7. Vistu pievieno iepriekš saceptajiem garšaugiem.
Foto: U.J.
8. Tajā pat pannā, kurā cepa vistu, apcep sagrieztus tomātus, pievieno atlikušo daudzumu Āzijas garšvielu, pievieno kokosriekstu pienu, ūdeni, brūno cukuru un bruljonu. Kārtīgi samaisa, ļauj nedaudz pavārīties.
Foto: U.J.
9. Pēc brīža mērci pārlej vistai, pievieno izspiesu sulu no 1 laima. Sautē visu uz mērenas uguns apmēram stundu. Ik pa laikam apmaisa, lai nepiedeg.
Foto: U.J.
10. Garnē ar atlikušo laimu + svaigiem zaļumiem, pārslaka nedaudz ar tā sulu.
Piedevās rīsi un svaigi dārzeņi.

Labu apetīti!
Foto: U.J.
Uz augšu