Biezpiena kūka ar rozīnēm un aprikozēm

Sastāvdaļas

  • 250 g kārtainās mīklas
  • 500 g sausā vājpiena biezpiena
  • 150 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 2 ēd. k. mannas
  • 1/3 glāze/s cukura
  • 2 tējk. vanilīncukura
  • 50 g rozīņu
  • 100 g žāvētu aprikožu
  • Pārkaisīšanai:
  • 50 g sviesta
  • 3 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. miltu

Pagatavošana

60 min.
  1. Ietauko veidni ar noņemamu malu.
  2. Mīklu izrullē tādā lielumā, lai ar to varētu izklāt veidni un mīkla liektos nedaudz pāri veidnes malai.
  3. Biezpienu kopā ar krējumu, olām, cukuru un vanilīncukuru sablendē.
  4. Iemaisa mannu, sagrieztas žāvētās plūmes, rozīnes vai aprikozes. Masu lej ar mīklu izklātajā veidnē.
  5. Sajauc sviestu ar cukuru un miltiem, izveido drumstalas, pārkaisa pildījumam.
  6. Lieko mīklu virs pildījuma nogriež, atstājot nelielu maliņu, ko uzloka pildījumam.
  7. Liek līdz 180 - 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un atkarībā no kūkas augstuma cep 40-60 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Liek līdz 180 - 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un atkarīb...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi