Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena kūka ar rozīnēm un aprikozēm

2017. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Ietauko veidni ar noņemamu malu.
2. Mīklu izrullē tādā lielumā, lai ar to varētu izklāt veidni un mīkla liektos nedaudz pāri veidnes malai.
3. Biezpienu kopā ar krējumu, olām, cukuru un vanilīncukuru sablendē.
4. Iemaisa mannu, sagrieztas žāvētās plūmes, rozīnes vai aprikozes. Masu lej ar mīklu izklātajā veidnē.
5. Sajauc sviestu ar cukuru un miltiem, izveido drumstalas, pārkaisa pildījumam.
6. Lieko mīklu virs pildījuma nogriež, atstājot nelielu maliņu, ko uzloka pildījumam.
7. Liek līdz 180 - 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un atkarībā no kūkas augstuma cep 40-60 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu