Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Biezpiena kūka ar rozīnēm un aprikozēm

Biezpiena kūka ar rozīnēm un aprikozēm

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g kārtainās mīklas
  • 500 g sausā vājpiena biezpiena
  • 150 g skābā krējuma
  • 3 olas
  • 2 ēd. k. mannas
  • 1/3 glāze/s cukura
  • 2 tējk. vanilīncukura
  • 50 g rozīņu
  • 100 g žāvētu aprikožu
  • Pārkaisīšanai:
  • 50 g sviesta
  • 3 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Ietauko veidni ar noņemamu malu.
  2. Mīklu izrullē tādā lielumā, lai ar to varētu izklāt veidni un mīkla liektos nedaudz pāri veidnes malai.
  3. Biezpienu kopā ar krējumu, olām, cukuru un vanilīncukuru sablendē.
  4. Iemaisa mannu, sagrieztas žāvētās plūmes, rozīnes vai aprikozes. Masu lej ar mīklu izklātajā veidnē.
  5. Sajauc sviestu ar cukuru un miltiem, izveido drumstalas, pārkaisa pildījumam.
  6. Lieko mīklu virs pildījuma nogriež, atstājot nelielu maliņu, ko uzloka pildījumam.
  7. Liek līdz 180 - 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un atkarībā no kūkas augstuma cep 40-60 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Liek līdz 180 - 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un atkarīb...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Zupiņa ar kūpinātu desiņu un cūkgaļas krūtiņu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 16. oktobris 16:12 16.10 16:12
Produkti, kas palielina trauksmes sajūtu (3)
Visu ar mēru!

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas