Kūka par godu Latvijai

2017. gada 17. novembris
Foto: Bonappetit.lv
Pagatavošana
800 min
1. Sajauc pirmās 4 mīklas sastāvdaļas, kārtīgi samaisa.
2. Atsevišķā traukā sajauc kopā mīkstu sviestu ar pūdercukuru, jauc, līdz iegūst viendabīgu, vijīgu masu.
3. Sviesta un pūdercukura masai pievieno 4 olas. Samaisa.
4. Šajā masā iecilā sauso, iepriekš pagatavoto maisījumu.
5. Pievieno paniņas, kārtīgi samaisa.
6. Lai iegūtu vajadzīgo kūkas toni, piepilina sarkano pārtikas krāsvielu. Samaisa ar miksera palīzību.
7. Mīklu sadala divās daļās un lej formās. Cep 180 grādos 50 minūtes.
8. Gatavo krēmu. Bļoda liek svaigo krēmu, pievieno vaniļas cukuru un pūdercukuru. Samaisa.
9. Kārto kūku - liek pirmo biskvīta daļu, virsū smērē krēmu, tad otro biskvītu un ar atlikušo krēmu apsmērē visu kūku.
10. Kūkai ļauj nostāvēties 12 stundas ledusskapī.
11. Pirms pasniegšanas dekorē ar dzērvenēm, brūklenēm un kādu skaistu, latvisku akcentu.

Lai labi garšo!