Biezpiena sacepums

2017. gada 14. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Biezpienam pievieno krējumu. Piesit olas. Pieber cukuru. Visu rūpīgi samaisa.
2. Pieliek rozīnes, sasmalcinātas aprikozes un/vai mandeles, svaigi sarīvētu apelsīna miziņu.
3. Iemaisa mannu.
Ja biezpiena masa ir pašķidra, manna jāliek vairāk. Ja tā ir pārāk bieza, japievieno vēl krējums.
Masu maisa, līdz tā ir viendabīga.
4. Liek veidnē ar noņemamu malu. Izlīdzina.
Cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī.
Pirmās 15-20 minūtes sacepumu cep pārklātu ar foliju. Pēdējās 5-7 minūtes krāsnī var ieslēgt grilla režīmu, lai sacepumam veidojās zeltaini brūna virsa.
5. Kad sacepums gatavs, izņem no krāsns un noņem veidnes malu. Atstāj, lai mazliet atdziest.
Sacepuma gatavību pārbauda ar koka iesmiņiem.
Pasniedz ar ogu/augļu ķīseli vai mērcīti.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu