Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Biezpiena sacepums

Biezpiena sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500-700 g biezpiena
  • 2 olas
  • 4 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. mannas
  • 2-4 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 apelsīna miziņa (svaigi rīvēta)
  • Žāvētas aprikozes, rozīnes, rieksti vai mandeles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Biezpienam pievieno krējumu. Piesit olas. Pieber cukuru. Visu rūpīgi samaisa.
  2. Pieliek rozīnes, sasmalcinātas aprikozes un/vai mandeles, svaigi sarīvētu apelsīna miziņu.
  3. Iemaisa mannu.
    Ja biezpiena masa ir pašķidra, manna jāliek vairāk. Ja tā ir pārāk bieza, japievieno vēl krējums.
    Masu maisa, līdz tā ir viendabīga.
  4. Liek veidnē ar noņemamu malu. Izlīdzina.
    Cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī.
    Pirmās 15-20 minūtes sacepumu cep pārklātu ar foliju. Pēdējās 5-7 minūtes krāsnī var ieslēgt grilla režīmu, lai sacepumam veidojās zeltaini brūna virsa.
  5. Kad sacepums gatavs, izņem no krāsns un noņem veidnes malu. Atstāj, lai mazliet atdziest.
    Sacepuma gatavību pārbauda ar koka iesmiņiem.
    Pasniedz ar ogu/augļu ķīseli vai mērcīti.

    Lai labi garšo!
    Kad sacepums gatavs, izņem no krāsns un noņem veidnes malu....

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas