-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Kartupeļu un tomātu sacepums
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
800 g kartupeļu
-
500 g nelielu tomātu
-
500 g sīpolu
-
100 g rīvmaizes
-
100 g brinzas
-
1/2 glāze/s olīveļļas
-
Oregano (raudene)
-
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
75 min.
-
Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, arī tomātus sagriež šķēlītēs.
-
Sīpolus notīra un sagriež ripiņās.
-
Karstumizturīgā cepamajā traukā kārtām saliek kartupeļus, tomātus un sīpolus.
-
Katru kārtu pārkaisa ar sāli un pārlej ar 2 ēd. k. eļļas.
-
Kārtojumu pārkaisa ar sadrupinātu brinzu un rīvmaizi, tad ar svaigu vai kaltētu oregano.
-
Cep cepeškrāsnī 1 stundu 180 grādu temperatūrā.
!!! Ja izmanto jau vārītus kartupeļus, tad gatavošanas laiks samazināsies līdz 20 minūtēm.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs