Laima tarte

2017. gada 7. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
65 min
1. Aukstu sviestu sarīvē uz rīves.
2. Miltus, sāli un cukuru sajauc kopā, samīca ar sviestu. Ja nepieciešams, pielej pāris ēdamkarotes. ūdens.
3. Mīklu atstāj 30 minūtes ledusskapī, tad izklāj cepamformā, veidojot maliņas.
4. Mīklu sadursta ar dakšiņu un cep 190 grādos 10 minūtes.
5. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek krējumu.
6. Laimiem norīvē miziņu un izspiež sulu. Mizu un sulu pieliek olu maisījumam.
7. Masu pilda izceptajā mīklā, cep 160 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes.
Kūku izcep, atdzesē, tad griež gabaliņos.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu