Laima tarte

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Pildījumam:
  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 3 laimi
  • 300 g skabā krējuma 12%
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura

Pagatavošana

65 min.
  1. Aukstu sviestu sarīvē uz rīves.
  2. Miltus, sāli un cukuru sajauc kopā, samīca ar sviestu. Ja nepieciešams, pielej pāris ēdamkarotes. ūdens.
  3. Mīklu atstāj 30 minūtes ledusskapī, tad izklāj cepamformā, veidojot maliņas.
  4. Mīklu sadursta ar dakšiņu un cep 190 grādos 10 minūtes.
  5. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek krējumu.
  6. Laimiem norīvē miziņu un izspiež sulu. Mizu un sulu pieliek olu maisījumam.
  7. Masu pilda izceptajā mīklā, cep 160 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes.
    Kūku izcep, atdzesē, tad griež gabaliņos.

    Lai labi garšo!
    Masu pilda izceptajā mīklā, cep 160 grādu temperatūrā apmēra...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi