Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Laima tarte

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • Pildījumam:
  • 4 olas
  • 100 g cukura
  • 3 laimi
  • 300 g skabā krējuma 12%
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

65 min.
  1. Aukstu sviestu sarīvē uz rīves.
  2. Miltus, sāli un cukuru sajauc kopā, samīca ar sviestu. Ja nepieciešams, pielej pāris ēdamkarotes. ūdens.
  3. Mīklu atstāj 30 minūtes ledusskapī, tad izklāj cepamformā, veidojot maliņas.
  4. Mīklu sadursta ar dakšiņu un cep 190 grādos 10 minūtes.
  5. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek krējumu.
  6. Laimiem norīvē miziņu un izspiež sulu. Mizu un sulu pieliek olu maisījumam.
  7. Masu pilda izceptajā mīklā, cep 160 grādu temperatūrā apmēram 25 minūtes.
    Kūku izcep, atdzesē, tad griež gabaliņos.

    Lai labi garšo!
    Masu pilda izceptajā mīklā, cep 160 grādu temperatūrā apmēra...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA