Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zandarts siera mērcē

2017. gada 6. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Ļoti, ļoti sātīgi, bet gardi!
Pagatavošana
50 min
1. Zandartu griež nelielos kvadrātveida gabaliņos un sviestā apcep uz pannas.Nedaudz apsāla un sapiparo.
2. Saceptos zivs gabaliņus liek karstumizturīgā traukā. Izkārto, lai nosedz trauka apakšu.
3. Mērcei: uz pannas uzkarsē sviestu un tajā izšķīdina miltus. Tad pievieno saldo krējumu un ūdeni pēc vajadzības, lai veidotos ne pārāk bieza, ne pārāk šķidra mērce. Pēc garšas pievieno garšvielas.
4. Kad mērce gatava, tai pievieno sarīvētu sieru (100 g). Kad siers ir izkusis, tad mērce gatava.
5. Gatavo mērci pārlej pāri zandartam un liek cepeškrāsnī cepties 200 grādu temperatūrā uz 30 minūtēm.
6. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep līdz gatavībai.
Pasniedz, pārkaisītu ar zaļumiem un ceptiem kartupeļiem vai rīsiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu