-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Makaroni ar pesto mērci
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
3 ķiploki
-
2 tases svaigu baziliku lapiņas
-
3 ēd. k. Parmesan siera
-
2 ēd. k. olīveļļas
-
2 ēd. k. ciedru riekstu
-
1/2 tējk. sāls
-
350 g Fettucine ( apm. 5 mm ne parak īsi makaroni)
-
1 tase vistas buljona (var izmantot arī kubiciņu)
-
1 ēd. k. krēmsiera
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
25 min.
-
Katlā uzvāra ūdeni, notīrītas ķiploku daiviņas vāra tajā aptuveni 3 minūtes , tad ar putu karoti izņem, bet ūdeni saglabā, taja vēlāk vāra makaronus.
-
Vārītos ķiplokus liek blenderī, pievieno baziliku, Parmesan sieru, olīveļļu, ciedru riekstus un sāli un to visu sablenderē viendabīgā masā.
-
Ūdenī, kur vārījās ķiploki, izvāra makaronus un nokāš.
-
Katliņā uz lēnas uguns uzsilda vistas buljonu vidēji siltu un maisot, pievieno tam bazilika masu un krēmsieru.
-
Kad mērce kļuvusi viendabīga, pievieno makaronus un uzsilda līdz pirmajam burbulim, apmēram 2 minūtes.
Labu apetīti!
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs