Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Makaroni ar pesto mērci

Makaroni ar pesto mērci

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 ķiploki
  • 2 tases svaigu baziliku lapiņas
  • 3 ēd. k. Parmesan siera
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 2 ēd. k. ciedru riekstu
  • 1/2 tējk. sāls
  • 350 g Fettucine ( apm. 5 mm ne parak īsi makaroni)
  • 1 tase vistas buljona (var izmantot arī kubiciņu)
  • 1 ēd. k. krēmsiera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Katlā uzvāra ūdeni, notīrītas ķiploku daiviņas vāra tajā aptuveni 3 minūtes , tad ar putu karoti izņem, bet ūdeni saglabā, taja vēlāk vāra makaronus.
  2. Vārītos ķiplokus liek blenderī, pievieno baziliku, Parmesan sieru, olīveļļu, ciedru riekstus un sāli un to visu sablenderē viendabīgā masā.
  3. Ūdenī, kur vārījās ķiploki, izvāra makaronus un nokāš.
  4. Katliņā uz lēnas uguns uzsilda vistas buljonu vidēji siltu un maisot, pievieno tam bazilika masu un krēmsieru.
  5. Kad mērce kļuvusi viendabīga, pievieno makaronus un uzsilda līdz pirmajam burbulim, apmēram 2 minūtes.

    Labu apetīti!
    Kad mērce kļuvusi viendabīga, pievieno makaronus un uzsilda...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču sacepums

Kabaču sacepums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA