Makaroni ar pesto mērci

Sastāvdaļas

  • 3 ķiploki
  • 2 tases svaigu baziliku lapiņas
  • 3 ēd. k. Parmesan siera
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 2 ēd. k. ciedru riekstu
  • 1/2 tējk. sāls
  • 350 g Fettucine ( apm. 5 mm ne parak īsi makaroni)
  • 1 tase vistas buljona (var izmantot arī kubiciņu)
  • 1 ēd. k. krēmsiera

Pagatavošana

25 min.
  1. Katlā uzvāra ūdeni, notīrītas ķiploku daiviņas vāra tajā aptuveni 3 minūtes , tad ar putu karoti izņem, bet ūdeni saglabā, taja vēlāk vāra makaronus.
  2. Vārītos ķiplokus liek blenderī, pievieno baziliku, Parmesan sieru, olīveļļu, ciedru riekstus un sāli un to visu sablenderē viendabīgā masā.
  3. Ūdenī, kur vārījās ķiploki, izvāra makaronus un nokāš.
  4. Katliņā uz lēnas uguns uzsilda vistas buljonu vidēji siltu un maisot, pievieno tam bazilika masu un krēmsieru.
  5. Kad mērce kļuvusi viendabīga, pievieno makaronus un uzsilda līdz pirmajam burbulim, apmēram 2 minūtes.

    Labu apetīti!
    Kad mērce kļuvusi viendabīga, pievieno makaronus un uzsilda...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi