Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsnī cepti kartupeļi ar sieru un sviestu

2017. gada 6. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus nomizo un nomazgā, nosusina.
Kartupeli ieliek karotē un ar asu nazi griež šķēlītēs, šķēlītes apakšā atstājot nesagrieztas, lai kartupelis turētos kopā.
2. Rīvētu sieru sajauc ar kausēto sviestu, sāli, pipariem un sasmalcinātu rozmarīnu.
3. Kartupeļus kārto cepamtraukā un katram kartupelim liek pa piciņai siera maisījumu.
4. Tad uzliek vāku vai pārklāj foliju un cep 200 grādu temperatūrā, kamēr kartupeļi gandrīz mīksti.
5. Tad noņem foliju un cep vēl tik ilgi, kamēr izveidojas brūngana garoziņa.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu