Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Burkānu - tomātu mērcē cepta pangasijas fileja

2017. gada 1. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Pangasijas filejas katru sagriež trijās daļās.
2. Burkānus nomizo, nomazgā un sarīvē uz rupjās rīves.
3. Papriku nomazgā, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas.
Papriku sagriež nelielos gabaliņos.
4. Ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.
5. Pannā sakarsē eļļu un liek cepties ķiplokus.
Strauji apcep, pievieno rīvētos burkānus un papriku. Visu maisot cep apmēram 5 minūtes.
6. Pannas saturu pārliek katliņā, pievieno sasmalcinātos tomātus un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes.
7. Pielej balzamiko etiķi, pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno sāli, piparus. Pavāra vēl 5 minūtes.
8. Olas iesit bļodiņā un ar dakšiņu sakuļ viendabīgā masā.
9. Zivs gabaliņus iemērc olā un liek cepties uzkarsētā pannā. Uzkaisa sāli un piparus. Apcep zivi no abām pusēm.
10. Karstumizturīgā veidnē vai pannā ielej pāris karotītes burkānu - tomātu mērces un liek tai virsū zivs gabaliņus. Pāri pārlej atlikušo mērci.
11. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem un liek cepties zivi. Cep apmēram 15 - 20 minūtes.
Zivi pasniedz karstu ar rīsiem, kuskusu vai vārītiem kartupeļiem un svaigiem salātiem.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu