Kāpostu pīrāgi

2017. gada 1. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
240 min
1. Vispirms pagatavo rauga mīklu.
Uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu, pievieno cukuru un sāli, samaisa un nedaudz atdzesē.
Tad izšķīdina tajā sauso raugu, pievieno miltus un rūpīgi izmīca. Mīklu noliek siltā vietā rūgt.
2. Pa to laiku pagatavo kāpostu pildījumu.
Uz pannas izkausētā sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni.
Pievieno sagrieztu kāpostu, mazliet ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz tas kļūst mīksts.
Pievieno sāli, cukuru un tomātu mērci.
Samaisa un noliek atdzesēties.
3. Kad mīkla uzrūgusi, to atspiež atpakaļ un ļauj otru reizi uzrūgt.
4. Kad kāpostu masa atdzisusi, sāk gatavot pīrāgus.
Izrullē mīklu, izspiež aplīšus, cik nu lielus vēlās, vidū liek kāpostu pildījumu un maliņas rūpīgi aizspiež.
5. Pārziež ar olu un cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
Ja gribas pikantāku garšu , pildījumam pievieno ķiploka daiviņu.

Lai labi garšo!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu