Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kāpostu pīrāgi

Kāpostu pīrāgi

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 625 g kviešu miltu
  • 300 ml silta piena
  • 3 ēd. k. sviesta
  • 1/2 tējk. sāls
  • 2 ēd. k. cukura
  • 1 paciņa sausā rauga
  • Pildījumam:
  • 1 neliela kāpostgalva
  • 30 g sviesta
  • Liels sīpols
  • 3 ēd. k. tomātu mērces
  • 1 tējk. sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

240 min.
  1. Vispirms pagatavo rauga mīklu.
    Uzsilda pienu un izkausē tajā sviestu, pievieno cukuru un sāli, samaisa un nedaudz atdzesē.
    Tad izšķīdina tajā sauso raugu, pievieno miltus un rūpīgi izmīca. Mīklu noliek siltā vietā rūgt.
  2. Pa to laiku pagatavo kāpostu pildījumu.
    Uz pannas izkausētā sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie ir zeltaini brūni.
    Pievieno sagrieztu kāpostu, mazliet ūdens un sautē uz lēnas uguns, līdz tas kļūst mīksts.
    Pievieno sāli, cukuru un tomātu mērci.
    Samaisa un noliek atdzesēties.
  3. Kad mīkla uzrūgusi, to atspiež atpakaļ un ļauj otru reizi uzrūgt.
  4. Kad kāpostu masa atdzisusi, sāk gatavot pīrāgus.
    Izrullē mīklu, izspiež aplīšus, cik nu lielus vēlās, vidū liek kāpostu pildījumu un maliņas rūpīgi aizspiež.
  5. Pārziež ar olu un cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
    Ja gribas pikantāku garšu , pildījumam pievieno ķiploka daiviņu.

    Lai labi garšo!
    Pārziež ar olu un cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minū...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā brunete ar riekstiem un augļiem

Saldā brunete ar riekstiem un augļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas