Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Sautējumam:
1kgliellopu gaļas (stilbu)
800gliellopu gaļas buljona
400grīvētu tomātu
250gbaraviku (der arī šampinjoni)
250mlsarkanvīna
2burkāni
1sīpols
1selerijas kāts
2daiviņa/sķiploka
2ēd. k.cukura
2ēd. k.sojas mērces
1ēd. k.tomātu pastas
2timiāna zariņi
Dažas lauru lapas
Nedaudz sāls
Nedaudz piparu
Siera klimpām:
250gmiltu
125gsviesta
100mlpiena
60grīvēta siera “Džiugas”
1tējk.sodas
Nedaudz sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
180 min.
Liellopa stilba daļu ielieciet katlā, apkaisiet ar sāli, pipariem un cepiet eļļā, līdz tas skaisti apbrūnē no abām pusēm.
Izņemiet gaļu un tajā pašā katlā apcepiet sasmalcinātos sīpolus, selerijas kātu un burkānus, līdz tie kļūst mīksti, pēc tam iemaisiet sasmalcinātu ķiploku. Ļaujiet dārzeņiem cepties vēl aptuveni pusminūti. Katlā pievienojiet sarīvētus tomātus, tomātu pastu, sojas mērci, sarkanvīnu, pieberiet cukuru un karsējiet, līdz uzvārās.
Ielieciet stilbu atpakaļ katlā, pielejiet liellopa gaļas buljonu, piemetiet lauru lapas, timiāna zariņus. Uzlieciet vāku un uz mazas uguns sautējiet gaļu 2 stundas, līdz tā kļūst mīksta. Tad pievienojiet sagrieztas sēnes un bez vāka ļaujiet sautējumam pavārīties vēl 10 min.
Samaisiet visas siera klimpu pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot pienu. Pielejiet to, pakāpeniski maisot.
No iegūtās mīklas izveidojiet klimpas golfa bumbiņas lielumā. Lieciet klimpas sautējumā, uzlieciet vāku un tvaicējiet 10 minūtes. Karsējiet uz mazas uguns – pretējā gadījumā tās var sabirt.
Sautējums ir gardāks, ja to pasniedz uzreiz, vēl kūpošu un karstu!