Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Aromātisks liellopu sautējums ar klimpām, kas pagatavotas no cietā siera “Džiugas”

2017. gada 13. oktobris
Foto: Džiugas receptes
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Pagatavošana
180 min
1. Liellopa stilba daļu ielieciet katlā, apkaisiet ar sāli, pipariem un cepiet eļļā, līdz tas skaisti apbrūnē no abām pusēm.
2. Izņemiet gaļu un tajā pašā katlā apcepiet sasmalcinātos sīpolus, selerijas kātu un burkānus, līdz tie kļūst mīksti, pēc tam iemaisiet sasmalcinātu ķiploku. Ļaujiet dārzeņiem cepties vēl aptuveni pusminūti. Katlā pievienojiet sarīvētus tomātus, tomātu pastu, sojas mērci, sarkanvīnu, pieberiet cukuru un karsējiet, līdz uzvārās.
3. Ielieciet stilbu atpakaļ katlā, pielejiet liellopa gaļas buljonu, piemetiet lauru lapas, timiāna zariņus. Uzlieciet vāku un uz mazas uguns sautējiet gaļu 2 stundas, līdz tā kļūst mīksta. Tad pievienojiet sagrieztas sēnes un bez vāka ļaujiet sautējumam pavārīties vēl 10 min.
4. Samaisiet visas siera klimpu pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, izņemot pienu. Pielejiet to, pakāpeniski maisot.
5. No iegūtās mīklas izveidojiet klimpas golfa bumbiņas lielumā. Lieciet klimpas sautējumā, uzlieciet vāku un tvaicējiet 10 minūtes. Karsējiet uz mazas uguns – pretējā gadījumā tās var sabirt.
Sautējums ir gardāks, ja to pasniedz uzreiz, vēl kūpošu un karstu!

Labu apetīti!
Foto: Džiugas receptes
Uz augšu