Dzērveņu muss

2017. gada 9. oktobris
Foto: Receptes.lv
Šī rudens TOP ogas – dzērveņu – musu ar vaniļas pienu vislabāk nobaudīt savienojumā ar tumšo Šampaņas vīnogu šampanieti.
Paldies par recepti Rimi vīna dārza vīnzinim Mārcim Mitrevicam un gardēdim Normundam Baranovskim!
Pagatavošana
130 min
1. Pagatavo dzērveņu biezeni, novārot dzērvenes savā sulā un izspiežot caur sietu. Biezeni atdzesē un tālākai gatavošanai izmanto 250 ml no kopējās masas.
2. Uzbriedina želatīnu ar 2 ēdamkarotēm ūdens.
3. Saputo olas ar cukuru, lai izveidojas biezs krēms.
4. Izkausē želatīnu un pievieno dzērveņu biezenim, iecilā olu krēmu un samaisa. Liek ledusskapī sastingt uz vienu stundu.
5. Savāra pienu ar vaniļas cukuru un atdzesē. Pasniedz kopā vai atsevišķi.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu