Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Dzērveņu muss

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Šī rudens TOP ogas – dzērveņu – musu ar vaniļas pienu vislabāk nobaudīt savienojumā ar tumšo Šampaņas vīnogu šampanieti.
Paldies par recepti Rimi vīna dārza vīnzinim Mārcim Mitrevicam un gardēdim Normundam Baranovskim!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 ml piena
  • 250 ml dzērveņu biezeņa
  • 150 g cukura
  • 10 g želatīna
  • 2 olas
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

130 min.
  1. Pagatavo dzērveņu biezeni, novārot dzērvenes savā sulā un izspiežot caur sietu. Biezeni atdzesē un tālākai gatavošanai izmanto 250 ml no kopējās masas.
  2. Uzbriedina želatīnu ar 2 ēdamkarotēm ūdens.
  3. Saputo olas ar cukuru, lai izveidojas biezs krēms.
  4. Izkausē želatīnu un pievieno dzērveņu biezenim, iecilā olu krēmu un samaisa. Liek ledusskapī sastingt uz vienu stundu.
  5. Savāra pienu ar vaniļas cukuru un atdzesē. Pasniedz kopā vai atsevišķi.

    Labu apetīti!
    Savāra pienu ar vaniļas cukuru un atdzesē. Pasniedz kopā vai...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skaistākais piecminūtes  dārzeņu sacepums

Skaistākais piecminūtes dārzeņu sacepums

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas