Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sviestā cepti kartupeļi ar bekonu un krējumu

2017. gada 19. septembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
100 min
1. Kārtīgi nomazgā kartupeļus. Mizu atstāj. Svarīgi, lai tie būtu maksimāli vienāda izmēra - tad cepšanās process visiem būs vienāds.
2. Iegriež kartupeļiem škēlītes, bet ne līdz apakšai - lai viss kartupelis joprojām turas kopā.
3. Pārsmērē ar izkausētu sviestu, pārkaisa ar sāli un pipariem.
4. Liek uz ietaukotas veidnes un liek cepties iepriekš uzsildītā krāsnī 200 grādos ~ 30 minūtes vai līdz kartupeļi mīksti. Cepšanās ilgums atkarīgs no kartupeļu lieluma.
5. Kad kartupeļi kļuvuši mīksti, tos izņem no krāsns, atkārtoti pārsmērē ar sviestu, tā, lai sviests ietek arī starp kartupeļu šķēlēm. Liek atpakaļ krāsnī, līdz kartupeļi kļūst kraukšķīgi.
6. Kamēr cepas kartupeļi, sagriež bekonu un to sagrauzdē uz pannas bez taukvielām.
7. Izceptiem kartupeļiem pārsmērē skābo krējumu un uzber bekonu.
Pasniedz.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu