Marinēšanai ieteicams izvēlēties vienāda lieluma vienas sugas sēnes.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1kgmazu sēnīšu
1.4lmaiga baltvīna etiķa
4-6tējk.sāls
2tējk.melno piparu graudiņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
70 min.
Lielā katlā uzvāra 2 l ūdens ar 700 ml etiķa, sāli un pipariem.
Ieber notīrītas sēnes un uz vidēji lielas uguns vāra aptuveni 10 minūtes.
Sēnes ar putu karoti izceļ no katla un pilda burkās.
Tad sēņu novārījumu vēlreiz uzvāra un uz straujas uguns turpina vārīt, līdz šķidruma daudzums samazinājies līdz aptuveni 800 - 900 ml.
Pēc tam pielej atlikušo etiķi, vēlreiz uzvāra un marinādi tūlīt pārlej sēnēm. Burkas aizvāko un uzglabā vēsā vietā.