Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Baltvīna etiķī marinētas sēnes

FOTO: Depositphotos.com

Marinēšanai ieteicams izvēlēties vienāda lieluma vienas sugas sēnes.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg mazu sēnīšu
  • 1.4 l maiga baltvīna etiķa
  • 4-6 tējk. sāls
  • 2 tējk. melno piparu graudiņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Lielā katlā uzvāra 2 l ūdens ar 700 ml etiķa, sāli un pipariem.
  2. Ieber notīrītas sēnes un uz vidēji lielas uguns vāra aptuveni 10 minūtes.
  3. Sēnes ar putu karoti izceļ no katla un pilda burkās.
  4. Tad sēņu novārījumu vēlreiz uzvāra un uz straujas uguns turpina vārīt, līdz šķidruma daudzums samazinājies līdz aptuveni 800 - 900 ml.
  5. Pēc tam pielej atlikušo etiķi, vēlreiz uzvāra un marinādi tūlīt pārlej sēnēm. Burkas aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

    Lai labi garšo!
    Pēc tam pielej atlikušo etiķi, vēlreiz uzvāra un marinādi tū...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA