Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Marinētas gailenes eļļā

FOTO: Depositphotos.com

Lieliski garšo gan kā uzkoda, gan kā piedeva mērcēm, it īpaši pastai. Eļļas daudzums atkarīgs no sēņu struktūras - sausākām vajadzēs vairāk, sulīgām - mazāk.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg notīrītu mazu gaileņu
  • 0.5 l baltvīna etiķa
  • 0.25 l ūdens
  • 3-4 rupji sakapātas ķiploka daiviņas
  • 2 tējk. sāls
  • 1 tējk. melno piparu graudiņu
  • 4-6 mazi timiāna zariņi
  • 4 mazas citrona miziņas strēmelītes
  • 4 laurlapu pusītes
  • Eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Katlā uzvāra ūdeni ar etiķi, ķiplokiem, pipariem, sāli un pāris timiāna zariņiem. Marinādi uz lēnas uguns vāra 30 minūtes. Tad ieber sēnes un vāra vēl 10 minūtes.
  2. Sēnes ar putu karoti izņem laukā un notecina. Izņem arī timiānu.
  3. Burciņās liek pa citrona miziņai, laurlapas pusītei un timiāna zariņam. Pēc tam ieber sēnes.
  4. Katlā sakarsē eļļu līdz 75 °C temperatūrai un lej to burciņās tā, lai sēnes būtu pilnībā pārklātas. Ar koka irbulīti pakustina sēnes, lai iznāk ārā gaisa burbulīši.
  5. Burciņas aizvāko un uzglabā pagrabā vai ledusskapī.

    Lai labi garšo!
    Burciņas aizvāko un uzglabā pagrabā vai ledusskapī.

Lai l...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA