Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinētas gailenes eļļā

2017. gada 11. septembris
Foto: Depositphotos.com
Lieliski garšo gan kā uzkoda, gan kā piedeva mērcēm, it īpaši pastai. Eļļas daudzums atkarīgs no sēņu struktūras - sausākām vajadzēs vairāk, sulīgām - mazāk.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Pagatavošana
80 min
1. Katlā uzvāra ūdeni ar etiķi, ķiplokiem, pipariem, sāli un pāris timiāna zariņiem. Marinādi uz lēnas uguns vāra 30 minūtes. Tad ieber sēnes un vāra vēl 10 minūtes.
2. Sēnes ar putu karoti izņem laukā un notecina. Izņem arī timiānu.
3. Burciņās liek pa citrona miziņai, laurlapas pusītei un timiāna zariņam. Pēc tam ieber sēnes.
4. Katlā sakarsē eļļu līdz 75 °C temperatūrai un lej to burciņās tā, lai sēnes būtu pilnībā pārklātas. Ar koka irbulīti pakustina sēnes, lai iznāk ārā gaisa burbulīši.
5. Burciņas aizvāko un uzglabā pagrabā vai ledusskapī.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu