Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Latgales salāti jeb baltie salāti

Latgales salāti jeb baltie salāti

FOTO: Inga Ceriņa

Šādi pagatavotus salātus var sagatavot arī ēšanai uzreiz, taču tad nav vajadzība karsēt, vienkārši var uzglabāt ledusskapī. Lai labi garšo!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

1
porcijas
  • 800 g nomizotu gurķu
  • 200 g nomizotu saldo sīpolu
  • 50 g diļļu
  • 0.5 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. 9% etiķia
  • 4 ēd. k. rapšu eļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms sagatavo visas salātu sastāvdaļas. Es šiem salātiem parasto sīpolu vietā lieku saldos sīpolus. Agrāk neēdu šādus salātus, jo parastie sīpoli nomāca visas citas garšas.
    Arī sāli, cukuru un eļļu lieku mazāk, nekā tas ir citās receptēs. Šajās bildēs redzamie daudzumi ir 7 reizes vairāk.

    Vispirms sagatavo visas salātu sastāvdaļas. Es šiem salātiem...

    FOTO: Inga Ceriņa

  2. Vispirms nomazgā un nomizo gurķus.
    Vispirms nomazgā un nomizo gurķus.

    FOTO: Inga Ceriņa

  3. Nomizotos gurķus sagriež šķēlītēs. Var izmantot arī dārzeņu ēvelīti, jo tad process notiks daudz ātrāk, taču es griežu ar nazi.
    Nomizotos gurķus sagriež šķēlītēs. Var izmantot arī dārzeņu...

    FOTO: Inga Ceriņa

  4. Pēc tam nomizo saldos sīpolus.
    Pēc tam nomizo saldos sīpolus.

    FOTO: Inga Ceriņa

  5. Nomizotos sīpolus sagriež.
    Nomizotos sīpolus sagriež.

    FOTO: Inga Ceriņa

  6. Sagriež dilles. Pietiekami lielā traukā liek gurķus, saldos sīpolus, dilles, sāli, cukuru, etiķi un eļļu, kārtīgi samaisa.
    Sagriež dilles. Pietiekami lielā traukā liek gurķus, saldos...

    FOTO: Inga Ceriņa

  7. Visu atstāj uz 2 līdz 4 stundām, lai garšas savelkas.
    Visu atstāj uz 2 līdz 4 stundām, lai garšas savelkas.

    FOTO: Inga Ceriņa

  8. Salātus pilda tīrās, izkarsētās burkās. Es parasti pildu viena litra burkās un karsēju 85-90 grādos 20 minūtes, pēc tam aizvāko ar metāla vāciņu.
    Salātus pilda tīrās, izkarsētās burkās. Es parasti pildu vie...

    FOTO: Inga Ceriņa

  9. Karstās burkas liek ar vāku uz leju un atstāj vismaz 30 minūtes.
    Karstās burkas liek ar vāku uz leju un atstāj vismaz 30 minū...

    FOTO: Inga Ceriņa

  10. Pēc tam burkas apgriež otrādi.

    Lai labi garšo!
    Pēc tam burkas apgriež otrādi. 

Lai labi garšo!

    FOTO: Inga Ceriņa

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ābolu ķīselis

Ābolu ķīselis

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas