Sākums > Receptes > Konservējumi

Latgales salāti jeb baltie salāti

2017. gada 6. augusts
Foto: Inga Ceriņa
Šādi pagatavotus salātus var sagatavot arī ēšanai uzreiz, taču tad nav vajadzība karsēt, vienkārši var uzglabāt ledusskapī. Lai labi garšo!
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms sagatavo visas salātu sastāvdaļas. Es šiem salātiem parasto sīpolu vietā lieku saldos sīpolus. Agrāk neēdu šādus salātus, jo parastie sīpoli nomāca visas citas garšas.
Arī sāli, cukuru un eļļu lieku mazāk, nekā tas ir citās receptēs. Šajās bildēs redzamie daudzumi ir 7 reizes vairāk.

Foto: Inga Ceriņa
2. Vispirms nomazgā un nomizo gurķus.
Foto: Inga Ceriņa
3. Nomizotos gurķus sagriež šķēlītēs. Var izmantot arī dārzeņu ēvelīti, jo tad process notiks daudz ātrāk, taču es griežu ar nazi.
Foto: Inga Ceriņa
4. Pēc tam nomizo saldos sīpolus.
Foto: Inga Ceriņa
5. Nomizotos sīpolus sagriež.
Foto: Inga Ceriņa
6. Sagriež dilles. Pietiekami lielā traukā liek gurķus, saldos sīpolus, dilles, sāli, cukuru, etiķi un eļļu, kārtīgi samaisa.
Foto: Inga Ceriņa
7. Visu atstāj uz 2 līdz 4 stundām, lai garšas savelkas.
Foto: Inga Ceriņa
8. Salātus pilda tīrās, izkarsētās burkās. Es parasti pildu viena litra burkās un karsēju 85-90 grādos 20 minūtes, pēc tam aizvāko ar metāla vāciņu.
Foto: Inga Ceriņa
9. Karstās burkas liek ar vāku uz leju un atstāj vismaz 30 minūtes.
Foto: Inga Ceriņa
10. Pēc tam burkas apgriež otrādi.

Lai labi garšo!
Foto: Inga Ceriņa
Uz augšu