Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Upeņu kompots

Foto: Depositphotos.com
Lai ogas kompotā izskatītos glīti, nesačokurotos un nesastātos burkas virspusē, tās pirms pildīšanas burkās uz pāris minūtēm iegremdē gatavajā cukura sīrupā, kas atdzesēts līdz 65 - 75 grādu temperatūrai. Tad ogas liek burkās, savukārt sīrupu vēlreiz uzvāra.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Pagatavošana
60 min
1. Notīrītas lielas, labi nogatavojušās upenes pilda burkās un pārlej ar verdošu sīrupu.
2. Burkām uzliek vāciņus, sterilizē 15 minūtes (0,5 l burkas).
3. Burkas aizvāko un uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu