Upeņu kompots

4 1
Upeņu kompots
Foto: Depositphotos.com
Lai ogas kompotā izskatītos glīti, nesačokurotos un nesastātos burkas virspusē, tās pirms pildīšanas burkās uz pāris minūtēm iegremdē gatavajā cukura sīrupā, kas atdzesēts līdz 65 - 75 grādu temperatūrai. Tad ogas liek burkās, savukārt sīrupu vēlreiz uzvāra.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"

Sastāvdaļas

  • Notīrītas upenes
  • Sīrupam:
  • 1 l ūdens
  • 1 kg cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Notīrītas lielas, labi nogatavojušās upenes pilda burkās un pārlej ar verdošu sīrupu.
  2. Burkām uzliek vāciņus, sterilizē 15 minūtes (0,5 l burkas).
  3. Burkas aizvāko un uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

    Lai labi garšo!
    Burkas aizvāko un uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

Lai...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi