Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Upeņu kompots

FOTO: Depositphotos.com

Lai ogas kompotā izskatītos glīti, nesačokurotos un nesastātos burkas virspusē, tās pirms pildīšanas burkās uz pāris minūtēm iegremdē gatavajā cukura sīrupā, kas atdzesēts līdz 65 - 75 grādu temperatūrai. Tad ogas liek burkās, savukārt sīrupu vēlreiz uzvāra.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Notīrītas upenes
  • Sīrupam:
  • 1 l ūdens
  • 1 kg cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Notīrītas lielas, labi nogatavojušās upenes pilda burkās un pārlej ar verdošu sīrupu.
  2. Burkām uzliek vāciņus, sterilizē 15 minūtes (0,5 l burkas).
  3. Burkas aizvāko un uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

    Lai labi garšo!
    Burkas aizvāko un uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

Lai...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA