-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Zemeņu siera kūka
FOTO: Loreta Estere Derkača
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g cepumu
-
140 g sviesta
-
600 g zemeņu
-
600 g krēmsiera
-
500 ml saldā krējuma
-
150 g pūdercukura
-
30 g želatīna
-
100 ml piena
-
1 tējk. vanilīna cukura
-
200 ml ūdens
-
3 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
400 min.
-
-
Cepumiem pievieno 150 g izkausēta sviesta, masu samaisa.
-
Masu liek kūkas traukā un nolīdzina, lai tā būtu taisna.
-
Masu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
-
300 g zemeņu sagriež uz pusēm un saliek apkārt kūkas malai.
-
Kopā sablenderē 600 g krēmsiera, 500 ml saldā krējuma, 150 g pūdercukura un 1 tējk. vanilīna cukura.
-
Sajauc 100 ml ūdens ar 20 g želatīna.
-
Želantīna masu pievieno 100 ml silta piena un samaisa.
-
Želatīna masu pievieno iepriekš izveidotajai krēmsiera masai un samaisa.
-
Gatavo masu lej virsū cepumu masai un liek ledusskapī uz 3 stundām
-
Katliņā uz uguns liek 300 g zemeņu un 3 ēd. k. cukura. Zemenes karsējot maisa.
-
Kamēr zemenes karsējas, nelielā bļodiņā sajaus 100 ml ūdens ar 10 g želatīna, to visu samaisa un pievieno zemenēm.
-
Zemeņu masu liek mikserī līdz tā ir vienmērīga.
-
Zemeņu masu lej virsū iepriekš sagatavotajai krēmsiera masai.
Kūku liek ledusskapī uz 2 stundām.
Lai labi garšo!
FOTO: Loreta Estere Derkača
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs