Zemeņu siera kūka

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

1 porcijas
  • 400 g cepumu
  • 140 g sviesta
  • 600 g zemeņu
  • 600 g krēmsiera
  • 500 ml saldā krējuma
  • 150 g pūdercukura
  • 30 g želatīna
  • 100 ml piena
  • 1 tējk. vanilīna cukura
  • 200 ml ūdens
  • 3 ēd. k. cukura

Pagatavošana

400 min.
  1. Samaļ 400 g cepumu.
  2. Cepumiem pievieno 150 g izkausēta sviesta, masu samaisa.
  3. Masu liek kūkas traukā un nolīdzina, lai tā būtu taisna.
  4. Masu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  5. 300 g zemeņu sagriež uz pusēm un saliek apkārt kūkas malai.
  6. Kopā sablenderē 600 g krēmsiera, 500 ml saldā krējuma, 150 g pūdercukura un 1 tējk. vanilīna cukura.
  7. Sajauc 100 ml ūdens ar 20 g želatīna.
  8. Želantīna masu pievieno 100 ml silta piena un samaisa.
  9. Želatīna masu pievieno iepriekš izveidotajai krēmsiera masai un samaisa.
  10. Gatavo masu lej virsū cepumu masai un liek ledusskapī uz 3 stundām
  11. Katliņā uz uguns liek 300 g zemeņu un 3 ēd. k. cukura. Zemenes karsējot maisa.
  12. Kamēr zemenes karsējas, nelielā bļodiņā sajaus 100 ml ūdens ar 10 g želatīna, to visu samaisa un pievieno zemenēm.
  13. Zemeņu masu liek mikserī līdz tā ir vienmērīga.
  14. Zemeņu masu lej virsū iepriekš sagatavotajai krēmsiera masai.
    Kūku liek ledusskapī uz 2 stundām.

    Lai labi garšo!
    Zemeņu masu lej virsū iepriekš sagatavotajai krēmsiera masai...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi