Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Biešu veselīgie “čipsi”

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Oriģināla uzkoda, ko celt galdā ciemiņiem vai mieloties laiskā pēcpusdienā pie iemīļotā seriāla. Veselīga alternatīva čipsiem!
Recepte tapusi sadarbībā ar Ondo.lv!
Foto: bigstockphoto.com. Apmaksāta publikācija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Nelielas bietes
  • Malti melnie pipari
  • Sāls (ja patīk, tad ķiploku sāls)
  • Olīveļļa
  • Citronu sula
  • Timiāns, ja vēlas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

145 min.
  1. Bietes nomazgā, nomizo un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs (palīgā var ņemt rīvi).
  2. Biešu ripiņas ieliek bļodā, pielej olīveļļu un citrona sulu, pievieno piparus. Kārtīgi apmaisa, lai visas bietes no abām pusēm būtu vienmērīgi noklātas ar sulu, garšvielām un eļļu.
  3. Šķēlītes izkārto cepešpannā tā, lai tās nepārklātos, pārkaisa ar šķipsnu ķiploku sāls.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni 80° C temperatūrā, liek kaltēties bietes aptuveni divas stundas līdz tām sarullējas malas, kļūstot trauslas. Izteiksmīgākai garšai pirms kaltēšanas var uzkaisīt timiānu.

    Lai labi garšo!
    Uzkarsē cepeškrāsni 80° C temperatūrā, liek kaltēties bietes...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Rabarberu muss ar zemeņu mērci

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas