Neierasti avokado salāti iepriecinās ne tikai mājiniekus, bet arī visprasīgākos ciemiņus.
Foto: Džiugas
Īpašumtiesības uz recepti pieder Džiugas.
Apmaksāta publikācija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
3lieli avokado
4plānas bekona gaļas šķēlītes
1tomāts
1neliels sīki sagriezts sarkanais sīpols
1neliela sasmalcināta saldā paprika
1neliela sasmalcināta selerijas sakne
1glāze/s"Džiugas mix salad" rīvēta siera maisījuma salātiem
1/4glāze/srīvēta cietā siera Džiugas, kas briedināts 24 mēnešus (uzbārstīt pa virsu)
2ēd. k.aromātiskā etiķa
2tējk.medus
2tējk.saldskābās čili piparu mērces
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Avokado pārgriež gareniski uz pusēm, izņem (ar tējkaroti) 2/3 mīkstuma un sasmalcina, miziņu ar atlikušo mīkstumu neizmet.
Tomātu nomizo, izņem sēkliņas un sīki sagriež.
Bekona gaļu apcep vidēji karstā cepeškrāsnī, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos.
Bļodā sajauc kopā smalcinātus avokado, tomātu, bekona gaļas gabaliņus, sīpolu, saldo papriku, seleriju.
Mazā stikla burkā ar uzgriežamo vāciņu sakrata medu, čili piparu mērci un etiķi, aplej ar šo masu salātus, izmaisa, pievieno sieru "Džiugas mix salad" un vēlreiz rūpīgi izmaisa.
Ar pildījumu piepilda avokado pusītes (izmantojot karoti) un uzbārsta pa virsu cieto sieru Džiugas, kas briedināts 24 mēnešus.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C, saliek tajā sagatavotos avokado, cep 7 – 10 min.