Ola Benedikta gaumē ar holandiešu mērci

4 dāmas satikās vienā no skaistākajām Eiropas pilsētām - Lisabonā. Un kā neatņemama ceļojuma sastāvdaļa ir garda maltīte - tādēļ mūsu lieliskā francijas-latviete iepriecināja mūsu garšas kārpiņas ar fantastiskām brokastīm, ceru, ka arī Jums izdosies!

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 6 olas
  • 250 g sviesta
  • 200 g spinātu
  • 4 šķēle/s šķiņķa
  • 4 šķēle/s maizes (baltmaize vai gradu maize - pēc izvēles)
  • 3 pilieni etiķa
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s piparu

Pagatavošana

20 min.
  1. Holandiešu mērce: izkausē sviestu uz lēnas uguns un atliek malā.
  2. Bļodā sakuļ 2 olas dzeltenumus, pievieno pāris pilienus etiķa, sāli, piparus.
  3. Intensīvi maisot, lēnām pievieno izkausēto sviestu. Visu sakuļ līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Olas: katlā uzkarsē ūdeni līdz 90 grādiem, pievieno nedaudz etiķa. Olas pa vienai lēnām izsit ūdeni un vāra 3 min.
    Olas: katlā uzkarsē ūdeni līdz 90 grādiem, pievieno nedaudz...
  5. Uzgrauzdē maizi, liek uz šķīvja maizi un tai virsū:
    šķiņķi, spinātus, olu. Visu pārlej ar holandiešu mērci!

    Labu apetīti!
    Uzgrauzdē maizi, liek uz šķīvja maizi un tai virsū:
šķiņķi,...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi