Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļi ar zaļumiem cepti cepeškrāsnī

2017. gada 27. februāris
Foto: Depositphotos.com
Šādi pagatavoti kartupeļi būs lieliska piedeva jebkuram pamatēdienam - gan gaļai, gan zivij. Garšvielas un zaļumus var variēt pēc sirds patikas. Sākotnēji vārītus, tos var glabāt ledusskapī un pabeigt gatavošanu arī nākamajā dienā.
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus ar mizu kārtīgi nomazgā, liek vārīties. Vāra gandrīz gatavus.
2. Nolej ūdeni, nedaudz padzesē, tad ierīvē ar olīveļļu, apkaisa ar nedaudz sāls. Ietin katru kartupeli folijā, liek cepeškrāsnī uz 180 grādiem, apmēram, uz 20 minūtēm.
3. Kad kartupeļi izcepušies, izņem no cepeškrāsns, ļauj dažas minūtes nostāvēties. Tad atver foliju, iegriež pa vidu, bet nepārgriež pavisam, ieliek sviesta piciņu, uzber sāli un sakapātus zaļumus.

Labu apetīti!
Uz augšu