Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ganu pīrāgs jeb Shepherd’s pie – Hestona Būmentāla interpretācijā

«Ganu pīrāgs ir iecienīta klasiska. Taču tā vietā, lai rotaļātos ar cilvēku gaidām, es vienkārši izmantoju dažas jaunas tehnikas un sastāvdaļas, lai padarītu pīrāgu vēl garšīgāku un mazliet kompleksāku,» stāsta Hestons Blūmentāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Jēra mērcei:
  • 2 kg jēra kaulu
  • 1 kg jēra pleca
  • 400 g sagrieztu burkānu
  • 400 g sagrieztu sīpolu
  • 50 g sviesta
  • 50 g olīveļļas
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 3 anīsa zvaigznītes
  • 1 timiāna zariņš
  • 1/2 rozmarīna zariņa
  • Gaļas pildījumam:
  • 1 kg maltas jēra gaļas
  • 340 g burkānu
  • 165 g sīpolu
  • 165 g šampinjonu
  • 85 g selerijas
  • 125 ml sarkanā vīna
  • 4 ēd. k. Šerija etiķa
  • 2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 2 ēd. k. jēra tauku
  • 1.5 tējk. Vorčesteras mērces
  • 1 tējk. angļu sinepju
  • 1 tējk. kukurūzas cietes
  • 1 rozmarīna zariņš
  • Kartupeļu biezenim:
  • 1.5 kg miltainu kartupeļu
  • 285 g sviesta
  • 150 ml piena
  • 2 ēd. k. pilngraudu sinepju
  • 2 ēd. k. mārrutku krēma
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

200 min.
  1. Pagatavošanas process skatāms video.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīvētu ābolu pankūkas

Rīvētu ābolu pankūkas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas