Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Savādāki pelēkie zirņi

Savādāki pelēkie zirņi

FOTO: Kristīne Kristīne

...Ļoti labi garšos, ja pievienos saldo papriku un saldo sīpolu...
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 400 g pelēko zirņu
  • 350 g cauraudzīša
  • 250 g šampinjonu
  • 60 g purava
  • 1 sīpols
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s maltu melno piparu
  • Mērcei:
  • 100 ml ūdens
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 3 ēd. k. majonēzes
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • 150 ml saldā krējuma
  • 30 g purava
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Sagriež cauraudzīti un sīpolus, liek apcepties uz pannas, apcep 3 min. uz vidēji lielas liesmas, (lai sīpoli vēl nav zeltaini brūni).
  2. Kamēr gatavojas iepriekšējās sastāvdaļas, sagriež šampinjonus un 30 g puravu (otru daļu puravus pievienos mērcei).
  3. Sagrieztās sastāvdaļas ar pelēkajiem zirņiem liek uz pannas, pievieno šķipsnu sāli un maltus melnus piparus, atstāj sautēties uz 5 min. un gatavo mērci.
  4. Mērce: 3 ēd. k. krējuma sajauc ar 3 ēd. k. majonēzes, pievienu 2 daivas ķiploka, 30 g puravu, samaisa, pievieno saldo krējumu 150 ml, es pievienoju ūdeni 100 ml, lai šķidrāka, bet šeit var variēt ar biezumu... un pārlej pannā sagatavotai masai un ļauj uzvārīties.

    Labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kurzemnieku aukstā zupa ar siļķi, olām un kartupeļiem

Kurzemnieku aukstā zupa ar siļķi, olām un kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas