...Ļoti labi garšos, ja pievienos saldo papriku un saldo sīpolu...
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
400gpelēko zirņu
350gcauraudzīša
250gšampinjonu
60gpurava
1sīpols
1šķipsna/ssāls
1šķipsna/smaltu melno piparu
Mērcei:
100mlūdens
3ēd. k.skābā krējuma
3ēd. k.majonēzes
2daiviņa/sķiploka
150mlsaldā krējuma
30gpurava
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Sagriež cauraudzīti un sīpolus, liek apcepties uz pannas, apcep 3 min. uz vidēji lielas liesmas, (lai sīpoli vēl nav zeltaini brūni).
Kamēr gatavojas iepriekšējās sastāvdaļas, sagriež šampinjonus un 30 g puravu (otru daļu puravus pievienos mērcei).
Sagrieztās sastāvdaļas ar pelēkajiem zirņiem liek uz pannas, pievieno šķipsnu sāli un maltus melnus piparus, atstāj sautēties uz 5 min. un gatavo mērci.
Mērce: 3 ēd. k. krējuma sajauc ar 3 ēd. k. majonēzes, pievienu 2 daivas ķiploka, 30 g puravu, samaisa, pievieno saldo krējumu 150 ml, es pievienoju ūdeni 100 ml, lai šķidrāka, bet šeit var variēt ar biezumu... un pārlej pannā sagatavotai masai un ļauj uzvārīties.