Sākums > Receptes > Zupas

Mana ātrā soļanka

2017. gada 1. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Nestrīdēsimies par īsto soļanku un neīsto, tā kā nieres es ēdu nelabprāt, tad viņu te nebūs, kā arī mēles nebūs. Tapēc būs tikai piecas no gaļām, ne septiņas kā to prasa "īstās" soļankas recepte. Mans likums ir šāds...
gurķi der tikai un vienīgi skābēti, nekādas tomātu mērces vai kečupus, garšviela skaitās tomātu pasta. Pašā pamatā ir buljons, vēlams lielopa, tur es izmantoju labas kvalitātes lielopa konservu kur tā želeja, kas iekšā, jau ir lielopa buljons. Šādi ļoti ieekonomējas laiks uz lielopa buljona vārīšanu. Un jā, pieleju klāt vel skābētu gurķu sulu ~ glāzi, kā arī tik pat olīvju sulu. Pasen izdomāju tā pamēğināt un mājinieki kā arī kaimiņi slavēja un gribēja uz paģirām mani tronī celt! :)
Esmu pārliecināts, ka garšos daudziem, tā kā droši mēģiniet. Ar jautājumiem un neskaidrībām komentāros.
Lai labi garšo ;)
Pagatavošana
60 min
1. Sagriež gaļas, gurķus un sīpolus kā nu kurš un kādā formā vēlas.
2. Gaļas (izņemot lielopa konservu) gurķus, sīpolus apcep un ber iekšā kastrolī.
3. Kastroli uz uguns un sāk vārīt, pievienojot lielopa konservu, 2 lauru lapas un tomātus konservētus kubiņos. Kā arī ūdeni pēc izjūtām, cik biezu pašiem prasās.
4. Tuvojoties finišam, pievieno skābētu gurķu sulu un olīvu sulu ar pašām olīvām. Kā arī pāris karotes tomātu pastas, pēc garšas sāli, piparus un iespiež malziet citorna sulu.
5. Pasniedzot, bļodiņā pievieno krējumu, citrona šķēlīti un sasmalcinātus pētersīļus.

Labu apetīti!
Uz augšu