Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Svētku cepetis ar sinepju mērci un dārzeņu biezeni

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1,5 - 2 kg cūkgaļas karbonādes bez kaula
  • 600 g kartupeļu
  • 300 g pastinaku
  • 300 g Čedaras siera
  • 250 g burkānu
  • 200 ml ābolu medalus vai ābolu sulas
  • 125 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 ēd. k. Dižonas sinepju
  • Ķimenes
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Gatavo cepeti.
    Ķiplokus notīra un sagriež ripiņās.
  2. Gaļā ar asu nazi izveido iegriezumus un piepilda tos ar ķiplokiem.
  3. Gaļu ierīvē ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārkaisa ar ķimenēm un pievieno alu vai sulu.
  4. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 grādos, apmēram, 1,5 h.
  5. Gatavo biezeni.
    Dārzeņus notīra, sagriež smalkāk un novāra sālsūdenī, līdz tie ir mīksti.
  6. Ūdeni nolej, pievieno sviestu, siltu pienu un sablendē.
  7. Gatavo mērci.
    Nolej šķidrumu no cepeša un uzkarsē to.
  8. Pievieno sinepes un sarīvētu sieru. Visu laiku maisot karsē, līdz siers ir izkusis.

    Ja mērce sanāk pārāk bieza, tad pievieno nedaudz ūdens.
  9. Cepeti sagriež porcijas gabalos, pārlej ar siera mērci un pasniedz ar dārzeņu biezeni.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas