Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Svētku cepetis ar sinepju mērci un dārzeņu biezeni

2016. gada 22. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
100 min
1. Gatavo cepeti.
Ķiplokus notīra un sagriež ripiņās.
2. Gaļā ar asu nazi izveido iegriezumus un piepilda tos ar ķiplokiem.
3. Gaļu ierīvē ar sāli un svaigi maltiem pipariem, pārkaisa ar ķimenēm un pievieno alu vai sulu.
4. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 grādos, apmēram, 1,5 h.
5. Gatavo biezeni.
Dārzeņus notīra, sagriež smalkāk un novāra sālsūdenī, līdz tie ir mīksti.
6. Ūdeni nolej, pievieno sviestu, siltu pienu un sablendē.
7. Gatavo mērci.
Nolej šķidrumu no cepeša un uzkarsē to.
8. Pievieno sinepes un sarīvētu sieru. Visu laiku maisot karsē, līdz siers ir izkusis.

Ja mērce sanāk pārāk bieza, tad pievieno nedaudz ūdens.
9. Cepeti sagriež porcijas gabalos, pārlej ar siera mērci un pasniedz ar dārzeņu biezeni.

Labu apetīti!
Uz augšu