Jums garšo virtuļi, bet ierasti no tiem atsakāties, jo tos gatavo lielā eļļas daudzumā?! Tad šī recepte ir domāta tieši Jums! Nekādas eļļas! Un iztiksim arī bez glutēna! Pagatavo šos virtuļus un uzcienā savus draugus!
Recepte sadarbībā ar Dr. Oetker Latvia
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
16
porcijas
Virtuļiem
300gbezglutēna miltu
125gcukura
125mlpiena
100gpūdercukura
90mlriekstu eļļa vai augu eļļa bez smaržas
1ēd. k.cepamā pulvera "Dr. Oetker"
1ola
Glazūrai
3ēd. k.piena
1tējk.vanilīna cukura "Dr. Oetker"
Pārtikas krāsas "Dr. Oeteker"
Cukura skaidiņas "Dr. Oeteker"
Dekori (sirsniņas, bumbiņas) "Dr. Oetker"
100gpūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Miltus sajauc ar cukuru un cepamo pulveri.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Pienu sajauc ar eļļu un olu.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Sajauc abas masas kopā un kārtīgi samaisa, līdz masa kļūst viendabīga.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Mīklu pārliek konditorejas maisā un ar tā palīdzību piepilda virtuļu formas līdz pusei. Cep 12 - 15 min. Virtuļus pilnībā atdzesē.
Gatavo glazūru. Pūdercukuru sadala divās daļās un ieber bļodiņās. Katrā bļodiņā peivieno pa 1 ēd.k. piena un pa 1/2 tējk. vanilīna cukura. Pēc nepieciešamības pielej vēl pienu un maisa, līdz masa kļūst pašķidra. Tad, atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, pievieno pārtikas krāsu. Glazūras gatavošanai var piena vietā izmantot citrona sulu - tad glzaūra būs saldskāba un patīkami smaržos pēc citroniem.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Dekorē virtuļus. Virtuli līdz pusei iemērc glazūrā, pārkaisa ar dekoriem un noliek sacietēt uz 10 min.