Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ātrā ķiršu kūka

Ātrā ķiršu kūka

FOTO: A.J.

Kūkas forma diametrā 28 cm
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g ķiršu
  • 100 g sviesta
  • 5 g vaniļas cukura
  • 200 g cukura
  • 6 olas
  • 200 - 250 g miltu
  • 20 g kartupeļu cietea
  • 200 g skābā krējuma
  • Rīvmaize pārkaisīšanai
  • 100 g šokolādes skaidiņa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Kūkas formiņu sasmērē ar sviestu, un pārkaisa ar rīvmaizi.
  2. Pa virsu kārto ķiršus bez kauliņiem.
  3. Bļodā iesit olas, klāt pieber cukuru un vaniļas cukuru. Visu kārtīgi puto, līdz masa kļūst gaisīga un balta krāsā.
  4. Masai klāt ber kartupeļu cieti, miltus. Nedaudz paputo.
  5. Pielej klāt izkausētu sviestu un pieliek skābo krējumu. Visu samaisa.
  6. Masu pērlej pāri ķiršiem un virsū kaisa šokolādes skaidiņas.
  7. Liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 40 min.
  8. Kūkas gatavību pārbauda ar koka kociņu. Ja nepieciešams cep nedaudz ilgāk.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas