Ātrā ķiršu kūka

Kūkas forma diametrā 28 cm

Sastāvdaļas

  • 300 g ķiršu
  • 100 g sviesta
  • 5 g vaniļas cukura
  • 200 g cukura
  • 6 olas
  • 200 - 250 g miltu
  • 20 g kartupeļu cietea
  • 200 g skābā krējuma
  • Rīvmaize pārkaisīšanai
  • 100 g šokolādes skaidiņa

Pagatavošana

45 min.
  1. Kūkas formiņu sasmērē ar sviestu, un pārkaisa ar rīvmaizi.
  2. Pa virsu kārto ķiršus bez kauliņiem.
  3. Bļodā iesit olas, klāt pieber cukuru un vaniļas cukuru. Visu kārtīgi puto, līdz masa kļūst gaisīga un balta krāsā.
  4. Masai klāt ber kartupeļu cieti, miltus. Nedaudz paputo.
  5. Pielej klāt izkausētu sviestu un pieliek skābo krējumu. Visu samaisa.
  6. Masu pērlej pāri ķiršiem un virsū kaisa šokolādes skaidiņas.
  7. Liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos 40 min.
  8. Kūkas gatavību pārbauda ar koka kociņu. Ja nepieciešams cep nedaudz ilgāk.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi