Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Klasiskā siera kūka

Klasiskā siera kūka

FOTO: A.J.

Nekas jau īpaši sarežģīts, bet nepieciešama precizitāte un nedaudz pacietība, lai sagaidītu gala rezultātu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 200 g selgas cepumu
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 1 kg mascarpones siera
  • 200 g cukura
  • 1 apelsīns vai citrons
  • Apelsīnu sula
  • Vaniļas cukus
  • 5 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Cepumus smalki sasmalcina. Klāt pievieno cukuru un sviestu. Visu samaisa vienmērīgā masā. Masu izkārto pa kūkas veidni.
  2. Bļodā saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Klāt ierīvē apelsīnu miziņu un piespiež sulu no apelsīna. Samaisa. Pakāpeniski iemaisa sieru, un maisa līdz veidojas vienmērīga masa. Masai klāt pielej saldo krējumu un pieber miltus. Kartīgi samaisa. Visu lej kūkas formā.
  3. Cep cepeškrāsnī 120 grādos apmēram 3 stundas, līdz kūkai vidus ir izcepies un kūkai pildījums nekustās.
  4. Kārtīgi atdzesē.
    Kārtīgi atdzesē.

    FOTO: A.J.

  5. Vislabāk kūku ēst nākošajā dienā.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas