Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Skābu kāpostu zupa ar teļa gaļu un cūkgaļu

Skābu kāpostu zupa ar teļa gaļu un cūkgaļu

FOTO: Baiba Ezergaile

Rudens grāvējs - skābu kāpostu zupa :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • 600 g teļa gaļas ar kaulu
  • 400 g cūkas gaļas cauraudzes
  • 2 kg skābētu kāpostu
  • 1 liels sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • Pipari
  • 1 ēd. k. sāls - ja vajadzīgs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

160 min.
  1. Lielā katlā lej 5 l ūdens, vāra, liek teļa gaļu ar visu kaulu vārīties, lai veidojas buljons.
    Lielā katlā lej 5 l ūdens, vāra, liek teļa gaļu ar visu kaul...

    FOTO: Baiba Ezergaile

  2. Cūkas gaļu sagriež mazos gabalos un liek katlā - uzvāra un noputo, tad pievieno veselu sīpolu un ķiploku daivas, piparus, sāli un uzreiz arī kāpostus. Uz šādu daudzumu 2 kg kāpostu, lai būtu izteikta skābu kāpostu garša - mazos tilpumos garša neveidojas tāda.
  3. Pēc, apm., 2 stundu vārīšanas uz lēnas uguns, jāizzvejo ārā teļa gaļa - jāatdala no kauliem un jāsadala mazos gabaliņos. Liek atpakaļ zupā - un vēl drusku pavāra, ja vajadzīgs.
  4. Pasniegt var ar svaigi sakapātu sīpolu pa virsu.
  5. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Ceptu kabaču kārtojums ar marinētiem sīpoliem un ķiploku mērci

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas