Sākums > Receptes > Konservējumi

Ābolu kompots ar krustnagliņām

2016. gada 4. oktobris
Foto: A.J.
Pagatavošana
70 min
1. Ābolus nomazgā, griež un tīra no serdēm.
2. Liek iepriekš sterelizētās burkās.
3. Klāt ber krustnagliņas un kenēļa standziņas.
4. Katliņa liek vārīties ūdeni, līdz uzvārās. Verdošu ūdeni pārlej pāri āboliem, un atstāj un 20 min. nostāvēties.
5. Pēc tam ūdeni nolej atpakaļ katliņā, pieber cukuru un vaniļas cukuru.
6. Atkal vāra līdz uzvārās, un atpakaļ lej uz āboliem.
7. Liek virsū vākus un taisa ciet.
8. Burkas liek vēsā vietā atdzist līdz ziemai.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu