Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ābolu - bumbieru kompots

Ābolu - bumbieru kompots

FOTO: A.J.

Sanāca 5 burkas 1,5l.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg āboli
  • 2 kg bumbieru
  • 7 l ūdens
  • 900 g cukura
  • 1 paciņa vanilas cukura
  • 25 krustnagliņas
  • 5 - 10 g malta kanēļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Ābolus un bumbierus griež ceturtdaļās un iztīra no serdēm.
  2. Liek iepriekš sterelizētās burkās.
  3. Tējkannā uzvāra ūdeni un lej pāri āboliem ar bumbieriem. Atstāj uz 20 min., lai nedaudz atdziest.
  4. Pēc 20 min. šķidrumu no burkām nokāš katliņā. Klāt pieber cukuru, vaniļas cukuru, krustnagliņas, maltu kanēli un visu vāra līdz kompots ir uzvārījies.
  5. Kompotu pārlej āboliem un bumbieriem pāri.
  6. Burkas taisa ciet ar vākiem. Pārgaž otrādi. Liek atdzist vēsā vietā.
  7. Kārto vēsā pagrabā līdz ziemai.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rūjas salāti

Rūjas salāti

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas