-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konservējumi
-
>
Vīnogu kompots
Sanāca 4 burkas (1,5l).
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
4 kg vīnogu
-
400 g cukura
-
1 paciņa vaniļas cukura
-
3 ēd. k. citronskābes
-
5.5 - 5,5 l ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
90 min.
-
Vīnogas nomazgā un atdala no ķekara.
-
Ogas ber iepriekš sterelizētās burkās.
-
Katliņā lej ūdeni, klāt ber cukuru un vaniļas cukuru. Visu uzvāra.
-
Sīrupu pārlej pāri vīnogām un uzliek vākus virsū.
-
Atstāj uz 20 min. nedaudz atdzist.
-
Burkas nokāšam katliņā, pieliek klāt citronskābi, uzvāra. Lej atpakaļ uz vīnogām.
-
Burkas taisa ciet ar vākiem , gāž otrādi un atstāj atdzist.
-
Atdzesētas kārto vēsā pagrabā līdz ziemai.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs